Fotballforbundet opererer i en juridisk gråsone. Sender svært feil signaler.

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 14 ,nov, 2020 19:26)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Helseminister Bent Høie sier at han vil reagere kraftig om Norges Fotballforbund reiser ut av landet for å spille mot Romania og Østerrike, og sier at kampene ville vært ulovlige i Norge. Lørdag formiddag kom beskjeden om at landslaget ikke får reise ut av landet for å spille mot Romania og Østerrike i Nations League. Grunnen er den positive coronatesten til landslagskaptein Omar Elabdellaoui, at resten av troppen er i karantene og dermed må overholde norske karanteneregler.

Fotballforbundet mener de bør få unntak fra karantenereglene selv om det er påvist smitte.

Fotballforbundet syns at de bør få unntak for dette, til tross for at Fotballforbundet er blant de som allerede har norgesrekord i dispensasjoner fra covid-19 tiltakene.
Fotballspillerne er også rollemodeller. Det er mange unge i dette landet som sitter alene på karantenehotell. Det er nok mange av de også som også kunne ønske å være sosial med andre som også satt i karantene. Det er ingen som vet hvem som tåler denne smitten og ikke tåler denne, sier helseministeren.

Det betyr at det norske A-landslaget ikke får møte Romania i București søndag kveld. NFF fortviler.

“Kampen kan ikke utsettes da der ikke finnes datoer ledig. Dersom vi ikke møter er det stor sannsynlighet for at disiplinærkomiteen vil dømme tap 3-0.”

sier konkurransedirektør i fotballforbundet Nils Fisketjønn.

Så kan man spørre seg om hva som er viktigst. 3 poeng i en kamp, eller å hindre mulig smittespredning til hundrevis av mennesker landslaget MÅ møte på sin vei til og fra kampene.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!