Israel fortsetter å bombe sivile mål, Mediehus bombet

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 15 ,mai, 2021 16:04)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Ett mediehus på Gazastripen som blant annet inneholder kontorene til AP ( Associated Press) og flere andre internasjonale medier, har kollapset etter å ha blitt truffet av raketter under et luftangrep. Israel prøver å unnskylde bombingen ved på påstå at bygningen inneholdt militært utstyr. Det israelske angrepet kom få timer etter at ett annet israelsk angrep på en tett befolket flyktningleir. Dette angrepet drepte minst ti palestinere, for det meste barn.

Den israelske bombingen av mediehuset kom rundt en time etter at det israelske militæret hadde beordret folk til å evakuere den 12-etasjes bygningen, som også huset den internasjonale tv-stasjonen Al-Jazeera, i tillegg til kontorer og boligleiligheter. Angrepet som nok en gang ble rettet mot sivile førte til at høyhuset kollapset i en gigantisk støvsky.
Israel har så langt ikke kommet med noen troverdig forklaring på hvorfor mediehuset ble angrepet.

Den tidligere israelske luftangrepet på Gaza City flyktningeleir var så langt de dødeligste enkeltangrepet fra Israel, rettet mot sivile i den nåværende konflikten mellom Israel og de okkuperte Palestinerne.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!