Politiet solgte 150 kilo ulovlig fisket hummer

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 15 ,okt, 2020 16:37)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Politiet beslagla over 150 kilo hummer og siktet en yrkesfisker for å ha fisket de ulovlig. Beslaget solgte politiet videre til en forhandler. Istedet for å slippe den sårbare arten tilbake i sjøen, ble partiet solgt til en forhandler. Det var gjort beslag av minst 300 hummer til en verdi av rundt 100.000 kroner.

Politiet, Kystvakten og Fiskeridirektoratet ruller nå opp en omfattende kriminalsak, hvor en yrkesfisker fra Grimstad er siktet.

Hummerteiner. Illustrasjonsfoto

Yrkesfiskere får ha inntil 100 teiner, men den siktede fiskeren ska ha hatt langt flere. I tillegg hevder myndighetene at mange var under minstemålet, og en del av hummeren bar rogn. Fiskeren skal i følge våre kilder hevde at beslaget var lovlig fisket.

Fangsten, eller beslaget, som ble solgt til Reinhartsen AS i Kristiansand, skal ha vært tre ganger større enn den nest største leveransen fisket på lovlig vis. Nå er både forskere og fiskere forundret over at fangsten ikke ble satt ut igjen, Forsker ved Havforskningsinstituttet, Even Moland, mener et så stort uttak burde vært satt ut igjen i Grimstadskjærgården.

Politiet på sin side forsvarer at det store beslaget av hummer ble solgt slik: “Vi visste ikke hvor omfattende saken var. Det vet vi ennå ikke. Vi måtte ta høyde for et mulig erstatningskrav”

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!