Israel bryter våpenhvilen og angriper Palestinsk Gaza

(Sist oppdatert: onsdag, 16 ,jun, 2021 03:14)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Etter en lengre tids våpenhvile, angriper nok en gang Israel sivile på Gazastripen. Denne gangen skylder de på oppsendte varmluftsballonger fra Gaza. Man skulle tro at det avanserte Israelske forsvaret skulle ha nok å stille opp med om disse varmluftsballongene skulle utgjøre en trussel, men istedet for å eliminere eventuelle trusler disse ballongene måtte representere, svarer Israel med å skyte raketter mot sivilbefolkningen på Gaza. FN har tidligere bedt Israel om å dokumentere at Palestinerne benyttet bomber i angrep på Israel, men Israel har så langt ikke respondert på dette overfor FN.

Israel kan ha begått krigsforbrytelser under fly- og artilleriangrepene mot Gazastripen, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Nå skal mulige overgrep fra begge parter granskes.

Fredag ble en 15 år gammel Palestinsk gutt drept. Israelske soldater myrdet da en palestinsk 15-åring på den okkuperte Vestbredden. Seks andre ble såret da Israelske soldater åpnet ild mot en gruppe sivile demonstranter.
Ifølge det palestinske helsedepartementet skjøt soldatene med skarp ammunisjon mot palestinere som protesterte mot israelske bosettere sør for Nablus.
Israel har så sent som 5 juni arrestert en journalist i ett forsøk på å hindre pressen i å bringe nyheter ut om de Israelske overgrepene mot Palestinsk sivilbefolkning.

De Israelske luftangrepene og de Palestinske varmluftsballongene er den første store oppblussingen av konflikten siden en våpenhvile 21. mai gjorde slutt på elleve dager med kamper der 260 palestinere og 13 israelere ble drept.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!