Alle fergene og hurtigbåtene til Boreal har fått seilingsnekt

(Artikkelen er sist oppdatert: onsdag, 16 ,des, 2020 21:39)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Sjøfartsdirektoratet har vært på kontroll i Boreal. Etter revisjonen har nå Sjøfartsdirektoratet foreløpig trukket tilbake det overordnede styringssertifikatet. Rederiet driver ferger og hurtigbåter i Nordland, Troms, Finnmark, Møre og Romsdal, Rogaland og Vestland.Nøyaktig hvilke avvik revisjonen hos Boreal har avdekket, er foreløpig ikke kjent. Alle selskapets ferger og hurtigbåter har fått seilingsforbud.

“Under revisjonen er det avdekket et alvorlig avvik. Boreal har lagt fram en handlingsplan til Sjøfartsdirektoratet, og avventer tilbakemelding på denne. Inntil handlingsplanen er godkjent, må rederiets fartøy ligge til kai” heter det i en melding fra selskapet..

I følge NRK har Nordland fylkeskommune satt krisestab. Odd Inge Bardal, fylkesdirektør for transport og infrastruktur, sier til NRK at det er en «alvorlig situasjon» og peker på at mange reisende er berørt.

I Vestland fylke står Boreal for trafikken på tre av selskapet Skyss’ fergestrekninger. Skyss opplyser at de har satt krisestab, og jobber for å få på plass alternative løsninger ved å leie inn passasjerbåter..

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!