Endelig en kvinne! Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef

Vibeke Fürst Haugen
Screendump fra NRK
Opprinnelig foto: Morten Brun/NRK
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 17 ,mar, 2022 16:58)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Vibeke Fürst Haugen blir den nye kringkastingssjefen i NRK, og etterfølger Thor Gjermund Eriksen i denne rollen. Hun blir dermed den første kvinnelige kringkastingssjefen og øverste sjef i NRK. Det har NRKs styre avgjort.

NRKs styreleder Birger Magnus sa i en tale til Haugen: “Du etterfølger 13 menn og jeg er sikker på at du kommer til å gjøre det på en strålende måte”.
Haugen sier selv i en kommentar til NRK, at hun ikke så opptatt av at hun er den første kvinnelige kringkastingssjefen, fordi hun mener man lenge har vært gode på likestilling i NRK.

Mangfoldsarbeidet ellers er hun derimot ikke fornøyd med, i følge NRK.

Det mangfoldet som finnes i befolkningen skal jo vi speile internt, og det gjør vi ikke i stor nok grad i dag. Så det har jeg lyst til å jobbe mye med fremover. Mangfold i perspektiver, i språk, i funksjonsevne, i kultur og så videre

Påtroppende kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen

I 2015 ble hun kåret til Årets kvinnelige medieleder.

På dette tidspunktet var Haugen direktør for Marienlystdivisjonen i NRK.

Årets kvinnelige medieleder er en norsk mediepris som deles ut til den kvinnelig medieleder som har markert seg særlig som leder, og som kan vise til oppnådde resultater, journalistisk markedsmessig, økonomisk eller organisatorisk. Gjennom sitt virke skal hun fremstå som et forbilde for andre kvinnelige medieledere. Prisen ble første gang delt ut i 1999. Den deles ut av Medienettverket, et faglig forum for kvinnelige ledere i mediebransjen.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!