Fem nye personer er arrestert etter halshuggingen i Paris

Samuel Paty ble halshugget av terrorister
Foto Shutterstock
(Artikkelen er sist oppdatert: onsdag, 21 ,okt, 2020 16:53)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Fem nye personer er arrestert etter at læreren Samuel Paty ble halshugget i en Paris-forstad i Frankrike fredag.  Fire personer er allerede anholdt i følge AFP. Det er ikke kommet noen opplysninger om de fem. De fire som allerede er anholdt skal være i slekt med gjerningsmannen. Det har i ettertid kommet frem at skolen hadde mottatt trusler på forhånd.

Gjerningsmannen skal ha postet bilder av offeret på sosiale medier etter angrepet. Ifølge påtalemyndigheten ba han elever på skolen til å peke ut den aktuelle læreren.

På en pressekonferanse lørdag bekrefter den franske utdanningsministeren Jean-Michel Blanquer at den drepte er læreren Samuel Paty.

Fransk politi har bekreftet at den mistenkte gjerningsmannen er en 18 år gammel mann med tsjetsjensk bakgrunn. 18-åringen ble skutt av politiet noen hundre meter unna åstedet. Han døde senere av skadene.
Natt til lørdag ble ytterligere fire personer anholdt i forbindelse med drapet.

En av de anholdte skal være mindreårig, og de fire som nå er anholdt, skal være i slekt med den mistenkte gjerningsmannen, som ble skutt og drept av politiet.

Gjerningspersonen skal ha ropt “allahu akbar” (Gud er stor) før det brutale drapet fant sted.

Et bilde av lærerens hode ble bare noen minutter etter drapet, publisert på Twitter, sammen med en beskjed til president Emmanuel Macron. Macron ble i meldingen omtalt som “de vantros leder”.

18-åringen som mistenkes for terrordåden, skal være kjent av politiet fra tidligere. Han skal derimot ikke ha vært i etterretningstjenestens søkelys.

Etter drapet er ni personer i mannens familie og bekjentskapskrets pågrepet.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!