NRK har kåret det beste koronaordet, Søringkarantene ble vinneren.

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 3 ,sep, 2020 01:00)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Ett ord som for noen kanskje vekker minner fra en tid hvor man i boligannonser i hovedstadsavisene kunne lese “Nordlendinger uønsket”, ble altså vinneren i folkets avstemming.

Juridisk tvilsomme karantenebestemmelser i enkelte kommuner i nord, som altså plasserte friske søringer i karantene uten å engang ville sjekke om de var smittebærere først, forteller litt om hvor lett folk lar seg manipulere så fort frykt for det fremmede kommer inn i bildet. Ikke rart at rasisme og fremmedfrykt er så lett å plante i sinnet til enkelte mennesker.

Det som gjør dettet ordet tvilsomt, er at det sier søring, en betegnelse for folk sørfra. Hva med en nordlending som har mellomlandet på Gardermoen på sin ferd hjem? Skal nordlendingen i karantene? Ja selvsagt.

Ministeren Monica Mæland uttalte at dette ikke var en nord sør konflikt, men det at de ikke tok tak i denne tvilsomme karantenepraksisen viser at det var nettopp det. En taffat og unnfallende regjering turde ikke å erte på seg ordførere nordpå.

Vil vi tilbake til den tiden nordlendinger ble diskriminert? Jeg tror ikke det.

Det som er skummelt er at når myndighetene lar folk i dette landet settes i bås, eller forskjellsbehandles i lokaldemokratiets navn, vil det fort kunne dukke opp slike småbrune strømninger som man så ved siste valg. Senterpartiets fremgang med sin mørkebrune historie, og en nåværende politikk som i beste fall kan kalles overdrevent nasjonalpatriotisk er ett eksempel på dette.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!