Spionappen er her. Appen “smittestopp” er lansert av myndighetene

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 3 ,sep, 2020 01:00)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Ikke bare sluker den strøm fra telefonen, men den gir deg ingen garantier for hva E-tjenesten kan bruke dataene til.

Det sies at dataene er kryptert, og at dataene er anonymisert. Hvor anonyme kan dataene være om du er registrert i din innkjørsel flere ganger daglig? Ett enkelt søk på adressen vil da enkelt gi informasjon om hvem som bor der, og vipps, så er anonymiteten borte.

Når appen i tillegg sluker strøm, spørs det hvor lenge folk har tillit til at denne appen er noe vi vil ha. Uansett hvor gode intensjoner utviklerene må ha hatt.

Kommentarene på Google Play gir også stort sett slakt til denne appen:

  • Batteriforbruk på 38 prosent i løpet av et døgn er grasat mye for denne appen.
  • Appen bruker veldig mye strøm siden posisjoneringsfunksjonene på telefonen er aktive kontinuerlig. Det må rettes på, f. eks. med en av/på “bryter” for gps og blåtann på hovedsiden til appen slik at en kan ha det avskrudd når en er i ro hjemme. Det bør i uansett gis info om høyt strømforbruk.
  • God tanke dette, men ganske ironisk når telefonen min spør om jeg vil sette appen i “karantene” pga høyt strømforbruk
  • Appen viser et varsel om at den kjører som jeg ikke får vekk. Jeg kan ikke ha apper kjørende som spammer ned varslingsfeltet mitt og fyller skjermen.
  • Allerede etter en time sørger den for at nettet på telefonen blir hengende i et par minutter av gangen, ca hvert 10-15. minutt – dette gjelder både wifi og 4G. Gikk inn, og stoppa appen, da virker alt som vanlig igjen. Tviler på om vi nordmenn er villige til å godta at vi ikke kan bruke tlf som vanlig, pga smittesporing?
  • Godt tiltak, men bruker enormt med batteri. Det må det gjøres noe med, ellers er den ubrukelig
  • Greit å laste ned, vanskelig å få registrert seg. Appen bruker så mye strøm at telefonen måtte lades midt på dagen selv nesten uten annen bruk. Vanligvis holder den til kvelden med aktiv bruk. Desverre bare å avinstallere på grunn av strømforbruket.
  • En ny måte å drive overvåking på, som bryter med alt Norge står for med tanke på personvern. Må gå an å gjøre dette på en bedre måte. Er ikke med på dette idiot-prosjektet. Halvferdig app som skal prøves ut på hele befolkningen i tillegg til sentral lagring. D stinker lang vei.

Dette var bare noen av kommentarene på Google play om denne appen. De fleste går på strømbruken, men enkelte har helt rett i at det er ett enda større problem, nemlig personvern, og manglende anonymitet.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

More Innlegg for Show: 3FM`s Frokostshow