Jan Helge Andersen siktet i ny etterforskning av Baneheia-saken

(Artikkelen er sist oppdatert: mandag, 18 ,jul, 2022 22:43)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Tidligere Baneheia-dømte Jan Helge Andersen er siktet for drap i den nye Baneheia-etterforskningen etter at politiet foretok en begrenset ransaking hjemme hos ham.

Statsadvokaten sier at “det at Jan Helge Andersen har status som siktet, er en automatisk konsekvens av at det er gjennomført en begrenset ransaking hos ham, som ledd i etterforskningen av sakskomplekset. Statusen som siktet innebærer at han har noen særlige rettigheter i saken.”

Statsadvokatembetet ønsker ikke å kommentere hva den tidligere dømte 41-åringen er siktet for, eller hvorfor siktelsen kommer først nå.

Jan Helge Andersen har hatt status som mistenkt i den nye draps etterforskningen, men nå skal hal altså være siktet for drap. Ett drap som Viggo Kristiansen allerede har sonet for.

Politiet skal, ifølge VG, ha vist interesse for en PC hos Jan Helge Andersen. Men politiet vil ikke kommentere noe om hverken formålet med ransakingen eller eventuelle funn.

I 2002 ble Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen dømt til henholdsvis 19 års fengsel og 21 års forvaring for drap og overgrep mot Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand.

Dersom den nye etterforskningen ender med full frifinnelse for Kristiansen, noe som er svært sannsynlig med tanke på bevisene, kan politiet straffeforfølge Jan Helge Andersen for drap og falske anklager.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!