“Det var en meter sikt”

V-22 Osprey
(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 19 ,mar, 2022 14:01)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Beiarn Røde Kors kom seg inn til det havarerte militærflyet til tross  for snø, vind og en meter sikt på fjellet – Sikten var på knapt en meter, sier Røde kors-leder Ørjan Kristiansen til NRK.

Flyet som styrtet, var av av typen V-22 Osprey, og var med på militærøvelsen, Cold Response. Det var på treningsoppdrag fra Bodø og skulle etter planen ha landet rett før klokka 18. Noen timer senere ble det gjort funn av flyet i Gråtådalen i Beiarn.

Havarikommisjonen og Kripos ankommer Bodø i løpet av dagen, men på grunn av været vil de mest sannsynlig vente med å ta seg inn i havariområdet før været bedrer seg i havariområdet. Dette skjer trolig ikke før søndag.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen.
FOTO: TORBJØRN KJOSVOLD / FORSVARET

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen kommenterer hendelsen på Facebook slik:

I går ettermiddag fikk jeg melding om at et amerikansk fly var savnet. Flyet hadde ikke ankommet Bodø iht opprinnelig plan.
Jeg fryktet det verste, men håpte i det lengste på bedre nyheter. Søk- og redningsoperasjonen fant det som var et ulykkessted.
Nå er det dessverre bekreftet at mannskapet ombord i det amerikanske flyet av typen V-22 Osprey omkom. Mine tanker går til de etterlatte og kolleger av de omkomne.
Takk til alle involverte i søk- og redningsoperasjonen. Vi har ingen å miste🇺🇸🇳🇴

Fløy treningsoppdrag over Saltfjellet

Flyet som havarerte skal ha fløyet sammen med andre fly i ett treningsoppdrag over Saltfjellet da ulykken skjedde. Værforholdende var svært vanskelige i området, noe som førte til at blant annet E6 over Saltfjellet ble stengt. Det var utstedt både gult og oransje farevarsler for området.

Presseoffiser i US Marines, Jacob Sugg
FOTO: US MARINES

Takknemlig for hjelp

Presseoffiser i US Marines, Jacob Sugg, takker norske myndigheter for hjelpen etter flyulykken i Nordland.

Forsvaret bekrefter lørdag formiddag identiteten til de omkomne.

– De fire omkomne er amerikanere og tilhører 2nd Marine Aircraft Wing, II Marine Expeditionary Force i U.S. Marine Corps. De fire var tilhørende ved Camp Lejeune i delstaten Nord-Carolina

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!