Katastrofealarm etter trafikkulykke på Sortland

Politi Illustrasjonsfoto
(Sist oppdatert: torsdag, 19 ,nov, 2020 18:31)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Syv personer ble sendt til sykehus etter en trafikkulykke ved Bøneset på Sortland i natt. Åtte av de ti involverte mellom 19 og 15 år gamle. Syv personer er altså sendt til Nordlandssykehuset Stokmarknes med varierende skadeomfang, men ingen skal etter forholdene være hardt skadd.

Utløste katastrofealarm

Nordlandssykehuset melder at skadeomfanget vurderes fra lettere til moderat skadd, skriver Nordlandssykehuset, som ble satt i katastrofealarm i forbindelse med ulykken. Totalt seks ambulanser rykket ut sammen med to ambulansehelikoptre.

Ambulansehelikoptrene ble omdisponert da det ble klart at skadeomfanget ble klarlagt.

Det var totalt tre kjøretøy som var involvert i ulykken, med til sammen ti personer, hvorav så mange som 8 personer var ungdommer i alderen 15 til 19 år.

Ulykkesårsaken er klar

Ifølge politiet er årsaken til ulykken, at ett kjøretøy hadde stanset for at et annet skulle kjøre ut av veien. Ett tredje kjøretøy oppdaget ikke stansen i tide, og skal derfor ikke ha rukket å bremse ned, i følge politiet.

Føreren av den tredje bilen skal derfor ha lagt seg ut i motsatt kjørefelt og kolliderte dermed med bilen som kom motsatt vei.

Politiet har ikke mistanke om ruskjøring, men føreren som kjørte inn i bilen vil få førerkortet beslaglagt.

Sykehuset opprettet pårørendesenter
Det er etablert pårørendesenter ved sykehuset. Pårørende bes henvende seg i hovedinngangen, der de blir vist vei til pårørendesenteret.

Sent onsdag kveld skal katastrofealarmen være avsluttet på sykehuset.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!