Rettsaken i Pennsylvania hvor Trump-advokat Giuliani skulle bevise valgfusk utviklet seg til en farse

Presidentvalget USA 2020
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 19 ,nov, 2020 02:40)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Daily mail refererer fra rettsaken, og melder at Rudy Giuliani glemte dommerens navn, og kalte en annen advokat  “Han som var sint på meg”, hevdet at de 11 største byene konspirerer for å stjele valget, før han får en veibeskrivelse til nærmeste martinibar.

Rudy Giuliani gjorde comeback i en føderal domstol for å argumentere for sin klient Donald Trump tirsdag, etter at presidenten “gikk tom” for advokater og juridiske valg. Trump ble dermed stående igjen med den tidligere borgermesteren som sin talsmann i retten. Giuliani har ikke prosedert i en føderal rettsak siden 1992.

Giulianis lange fravær fra føderal rett bidro nok til at rettshøringen ble langt fra det noen vil kalle “grei skuring”, eller overbevisende, med Giuliani som snublet over lover, lovanvendelse og fakta, og kalte motstanderen sin “den mannen som var sint på meg” og trengte betydningen av ‘opasitet’ forklart for ham av dommeren.

“I saksøkernes fylker ble de nektet muligheten til å ha en uhindret observasjon og sikre opasitet,” sa Giuliani, og tilføyde henvendt til dommeren,  “Jeg er ikke helt sikker på at jeg vet hva opasitet betyr. Det betyr sannsynligvis at du kan se, ikke sant?”

“Det betyr at du ikke kan,” svarte den amerikanske distriktsdommeren Matthew Brann i Williamsport, Pennsylvania.

“Store ord, din ære,” responderte Giuliani, 76.

Saken er en av Trumps få gjenværende muligheter for å stoppe hundretusener av stemmer i Pennsylvania , markerer for ham begynnelsen på en juridisk vei som han håper kan velte valgresultatet.

Søksmålet er basert Trumps ide om at Philadelphia og seks demokratisk-kontrollerte fylker i Pennsylvania lot velgere gjøre rettelser på innsendingsstemmer som ellers skulle bli diskvalifisert av teknisk art, som manglende hemmeligholdskonvolutt eller signatur.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!