Israels regjering mistet flertall etter drap på journalist.

FOTO: James Emery
(Sist oppdatert: mandag, 20 ,jun, 2022 21:28)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Lederne for koalisjonsregjeringen i Israel sa i dag at de går inn for å oppløse regjeringen.

Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid har besluttet å legge fram et lovforslag som oppløser parlamentet, i følge en felles uttalelse de gjorde i dag.

Regjeringen har så langt bestått av åtte partier fra ytterste venstre til ytterste høyre fløy, og det var trolig kun en ting som holdt dem sammen, den stadig økende motstanden mot Benjamin Netanyahu.

I mai ble Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh (51) skutt i hodet og drept. Det skjedde da israelsk politi raidet en palestinsk flyktningleir i Jenin på Vestbredden.

Da tusenvis av mennesker møtte opp for å ta farvel med journalisten, aksjonerte politiet med overdreven makt mot gravfølget, og kisten med den drepte journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å gå i bakken.

Journalisten Shireen, som er Amerikansk statsborger og jobbet for Al Jazeera, ble drept da Israelsk politi umotivert gikk til angrep på en flyktningeleir inne på Palestinsk territorie.

Ghaida Rinawie Zoabi (Meretz)
FOTO: EHABJ

Reaksjonene på dette overgrepet var store, også innad i den Israelske regjeringen. Ghaida Rinawie Zoabi representerer venstrepartiet Meretz. I sitt avskjedsbrev viste hun til politiets oppførsel.

«Jeg kan ikke lenger støtte eksistensen av en koalisjon som trakasserer arabere på denne skammelige måten»

Ghaida Rinawie Zoabi

Nå blir det nyvalg, mest sannsynlig blir valget holdt i oktober. Nyvalget blir Israels femte valg på tre år.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!