Tre personer arrestert og siktet etter drapet på Sian-profil Dan Eivind Lid

Politi Illustrasjonsfoto
(Artikkelen er sist oppdatert: onsdag, 21 ,okt, 2020 16:52)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Tre personer er pågrepet i forbindelse med drapet på Dan Eivind Lid i Kristiansand. De tre pågrepne er i 30-, 40- og 50-årene.

To av de pågrepne er i likhet med avdøde Lid tidligere domfelt. Alle tre skal være kjenninger av politiet fra tidligere.

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand tirsdag.

“Etterforskningen har ført til at tre personer er pågrepet. Én ble pågrepet i går, og to ble pågrepet i dag. Alle tre er siktet for drap eller medvirkning til drap”

politiadvokat Morten Formo i Agder politidistrikt under pressekonferansen.

En av de siktede ble pågrepet mandag. De to andre ble pågrepet tirsdag, og alle tre De vil bli fremstilt for varetektsfengsling senere denne uken.

Avdøde: Dan Eivind Lid

Lid ble funnet død i leiligheten sin 3. oktober. Det er imidlertid for tidlig å si noe om motivet for drapet, ifølge politiet.

Lid skal være dømt for trusler, vold og bruk av narkotika

NRK som også har dekket denne saken skriver at de har fått innsyn i flere dommer mot Dan Eivind Lid. Han er ifølge kanalen  ilagt flere besøksforbud, og dømt for gjentatte tilfeller av hærverk og sjikane, skremmende og plagsom atferd. I tillegg skal den avdøde SIAN aktivisten være dømt for oppbevaring av våpen og ammunisjon samt bruk og besittelse av mindre mengder narkotika.

Så langt i etterforskningen er det ingenting som tyder på at det skal ligge noe politisk motiv bak den handlingen som er begått.

Med tanke på at politisk motiv ikke er spesielt sannsynlig, er det naturlig å spekulere i om tidligere domfellelser kan gi svaret på motivet. Altså om motivet kan være narkotika eller våpenrelatert. Politiet sier at de holder alle muligheter åpne,

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!