Flytekniker-streiken får stadig flere konsekvenser. Widerøe kansellerer 30 avganger

(Artikkelen er sist oppdatert: tirsdag, 21 ,jun, 2022 14:46)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Widerøe kjenner for fullt på konsekvensene av streiken blant flyteknikerne. Så langt i dag er 30 avganger innstilt, og flere kan det bli utover dagen.

Forsinkelsene skyldes at det er for få teknikere på jobb på grunn av streiken. Normalt er det tre eller fire teknikere på jobb. Nå er det gjerne bare en til å gjøre jobbene som skal gjøres.

Det gjør at flytekniker-streiken raskt merkes godt.

Konsekvensene har til nå først og fremst rammet Finnmark, men Widerøe ser ikke bort fra at rutenettet i resten av landet også vil rammes av konflikten.

Ytterligere 39 teknikere tas ut i streik fra fredag 24. juni dersom partene ikke kommer til enighet innen den tid.

Nå før man ikke gjort mye av det planlagte vedlikeholdet, og har derfor tatt disse flyene ut av trafikk, og satt inn reservefly istedet. mens uforutsette hendelser gjør at reservefly er satt inn i trafikk. Nå er den kapasiteten brukt opp. Flyselskapene må derfor innstille siden de ikke har noen nye fly å sette inn i reserve.

I går kveld og natt var det ikke teknikere på jobb  i Bodø, som er ett sted hvor Widerøe utfører vedlikehold på sine fly. Mandag ble flere fly stående utenfor hangaren i Bodø. Ingen flyteknikere kunne signere ut arbeidet som var utført, selv om flyene var klare til å fly.

Widerøe ber publikum om å ikke ringe flyselskapet. Alle berørte vil få beskjed om innstillinger og endringer gjennom SMS eller e-post sier

“Har du ikke hørt noe ifra oss, så kan du være trygg på at reisen din fortsatt er planlagt og gjennomføres og forhold deg på vanlig måte når du skal ut og reise.” sier de.

Forbrukerrådet er klare på hvilke rettigheter du har dersom flyet kanselleres.

Dersom flyet blir kansellert har du tre valg

  1. Du kan bli ombooket av flyselskapet.
  2. Du kan få en reise på et annet tidspunkt
  3. Eller du kan få full refusjon av billettene dine.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!