Northug holdt pressekonferanse om råkjøringen og narkotikabeslaget

(Sist oppdatert: torsdag, 19 ,nov, 2020 02:58)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


“Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller” sa Petter Northug da han møtte pressen for å fortelle om råkjøringen, kokainbeslaget, og siktelsen mot ham. Northug innrømte på sin Instagramkonto sist fredag at han hadde, som han sier selv, gjort en stor feil.

“Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen”, skrev Northug der.

“Jeg har sviktet igjen, og vil si unnskyld til alle det angår, spesielt familie, venner og samarbeidspartnere. Rusproblemet har oppstått gradvis etter at jeg la opp som toppidrettsutøver i 2018. Jeg har gjort mye jeg har skammet meg over i jakten på spenning og intense opplevelser. Nå har det gått over styr og jeg trenger hjelp”, sa Northug i sin innledning på pressekonferansen.

Han ble stoppet i en sportsbil av typen Jaguar F-Type SVR. Northug kjørte etter egne ord «altfor fort». I tillegg ble det funnet kokain hjemme hos ham, innrømmet han. En større pengesum, rundt 40.000 norske kroner, som ble funnet av politiet, forklarte Northug på pressekonferansen med at han hadde vekslet inn fra euro til norske kroner etter en ferietur.

På spørsmålet fra en journalist om når Northug prøvde du kokain for første gang, svarte Northug: “Vinteren i fjor. Jeg tror januar 2019”.

Northugsier han ikke følte seg påvirket på vei hverken til eller fra Trysil, noe som er i strid med den ene siktelsen om at han kjørte i ruspåvirket tilstand.

“Jeg kjørte som en villmann da jeg ble stoppet av politiet. Jeg kjørte i 200 km/t i 80-sona”, forteller Northug, som også skal ha filmet hendelsen med sin mobil.

På et spørsmål om hvordan Northug skaffet kokainen, svarte Northug “Fra det miljøet jeg vanket i”, og avkreftet samtidig at han hadde hatt kontakt med disse personene etter at han ble stoppet forrige torsdag.

Northug fortalte at han mener politiet kunne fortelle at de fant 10 gram kokain hjemme hos ham. Kokainet var til eget bruk, forteller han.

En journalist spurte: “Pleier du kjøre i 200 km/t og filme det?”

“Det er ikke noe jeg har gjort flere ganger. Jeg har ikke hatt sertifikatet så lenge, men det gjør jeg ikke. Det fryktelig dumt.”

 Det er ikke første gang Northug er i trøbbel etter brudd på veitrafikkloven. 9. oktober 2014 ble han dømt til 50 dagers fengsel etter at han 4. mai samme år krasjet i en rundkjøring på Byåsen i Trondheim. Den gangen ble han målt med en promille på 1,65 i blodet.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

More Innlegg for Shows: Ekstra Nyhetssending, Ekstra Nyhetssending, Ekstra Nyhetssending