Forbrukerrådet klager inn 29 strømselskaper. De kan ha svindlet deg.

(Artikkelen er sist oppdatert: onsdag, 21 ,okt, 2020 16:11)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Forbrukerrådet har klaget 29 strømselskaper inn til Forbrukertilsynet.Forbrukerrådet avdekket i sine undersøkelser at strømselskapene rett og slett lurer folk med en avtaletype som de kaller innkjøpsprisavtaler. De selges som ordinære spotavtaler, og det er avtalene som folk oftest blir anbefalt å velge.

Selskapene opplyser en pris til kunden, men fakturerer en langt høyere pris på strømregningen. Slik lures kundene til å tro at avtalene er langt billigere enn de er. Forbrukerrådet krever nå at praksisen opphører, og slår alarm om omfanget av innkjøpsprisavtaler med hemmelige prispåslag.

Strømselskapene Fjordkraft, Norges Energi og Agva Kraft er det tre største selskapene av de totalt 29 som nå klages inn.

Blant de andre store aktørene som er innklaget finner vi også Telinet Energi, Gudbrandsdal Energi, Lyse Energisalg og Ustekveikja Energi.

Du kan se hele listen HER

Nesten en tredjedel av aktørene i markedet har denne type avtaler. Til og med de to største selskapene, Fjordkraft og Norges Energi, som liker å fremstille seg som de seriøse alternativene, lurer kundene på denne måten“, sier Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet mener strømavtaler med hemmelige priselementer er ulovlige, og har bedt Forbrukertilsynet om en avklaring.

Det varierer hvor mye selskapene tar seg betalt utover det de opplyser kunden, men Forbrukerrådet har sett fakturaer der påslaget ligger mellom 50 og 100 prosent over opplyst pris.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!