Northug dømt til 7måneders fengsel, og mister førerkortet på livstid

(Artikkelen er sist oppdatert: mandag, 21 ,des, 2020 18:45)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Petter Northug må sone i fengsel etter råkjøringen i august. Dommeren sier mobilopptak viser at skistjernen snakket om å ydmyke dem han kjørte forbi, Men, syv måneders fengselsstraff, kan bety 70 dager. Og å miste førerkortet på livstid betyr ikke nødvendigvis livet ut. Mange reagerer på straffeutmålingen.“Latterlig lavt”, “Alt for strengt”, er noen av kommentarene vi får, når vi spør folk om reaksjonen på dommen. Retten har uansett sagt sitt, og ser svært alvorlig på saken, og fant flere skjerpende omstendigheter i saken.

Northug fikk strafferabatt for tilståelsen, og også strafferabatt for at saken ble lekket til pressen. Strafferabatt er nedfelt i lovverket.

Northug ble dømt, og må sone i fengsel for råkjøring, filming med mobilkamera under råkjøringen og oppbevaring av narkotika.

Alt i alt settes straffen til fengsel i sju måneder”, sa tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg da domsslutningen ble opplest i retten i dag.

Petter Northug fratas også førerkortet på livstid.

Det er en praksis for at en dømt likevel kan få førerkort tilbake, men det er uansett en minstetid på fem år, og nåløyet for å få det tilbake denne gangen er lite, siden han har mistet førerkortet tidligere.

 Det er skjerpende at det ble laget flere filmer av fartsovertredelser som etter siktedes egne forklaring ble vist til venner. Dette må slås hardt ned på

Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg

Northug godtok straffen etter å ha konferert med sin forsvarer. Heller ikke påtalemyndigheten kommer ikke til å anke dommen, opplyser politiet.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!