Nytt utbrudd i Hadsel kommune, men denne gang er smitten allerede isolert.

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Det er påvist et nytt koronatilfelle på ett skip som kom til Stokmarknes fredag 11. desember. Dette er det tredje påviste tilfellet av covid-19 blant mannskapet på seks.

Det kom et skip til Hadsel…

Hadsel kommune meldte fredag 11 desember, om et skip på vei til havn med sykdom ombord. Skipet la til kai ved industriområdet på Børøya og en utenlandsk statsborger avga positiv test og besetningen ble satt i karantene ombord. I dag kom altså beskjeden om at det er registrert ett nytt tilfelle ombord.

Bortsett fra en los, som ble satt i karantene på land, har ingen fra skipet vært i land eller utsatt noen for smitte.

De syke personene blir tatt hånd om, mens det resterende mannskapet er fortsatt i karantene på skipet og har forbud mot å gå på land.

Ingen av disse personene er smittet i Hadsel eller har utsatt noen her for smitte, så denne situasjonen håndteres helt separat“, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Separat utbrudd, kommunen løsner opp på lokale coronarestriksjoner

Dette er et separat utbrudd som ikke har noen sammenheng med det lokale utbruddet som har vært i Hadsel.

Det lokale utbruddet klarte kommunen å slå ned.

Det lokale smitteutbruddet i Hadsel ser dermed ut til å være under kontroll, da det ikke har blitt registrert nye coronatilfeller blant lokalbefolkningen i kommunen

“Det har vært en positiv utvikling i smittesituasjonen, noe som gjør at vi kan lette gradvis på smitteverntiltakene”, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Sammen med smittevernlege Martin Larsen Drageset har han gjennomgått tiltakene som er blitt innført i forbindelse med smitteutbruddet som har ført til at 25 hadselværinger har fått påvist covid-19 siden 2. desember.

Det har nå gått tolv dager siden siste gang man vet sikkert at noen i kommunen har blitt utsatt for smitte. Det gjør at kommunen har lettet på noen av tiltakene.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!