Kåre Willoch bisatt i dag

Screenshot
(Sist oppdatert: tirsdag, 21 ,des, 2021 14:40)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Kåre Willoch ble hedret som en stor statsmann og en god familiefar i bisettelsen tirsdag. Jonas Gahr Støre sa blant annet at
“Kåre Willoch var eit ideal i ei skråsikker tid”, og Høyre-leder Erna Solberg benyttet anledningen i sin minnetale til å takke Willoch`s familie.

“Jeg vil takke familien for at vi fikk bruke Kåre så mye som vi fikk gjøre.”

Erna Solberg.

 

Tidligere statsminister og Høyre-leder Kåre Willoch dødde hjemme, mandag 6. desember, 93 år gammel. Willoch var statsråd i to regjeringer, generalsekretær og partileder i Høyre, og landets statsminister i fire og et halvt år, fra oktober 1981 til mai 1986.

I minnetalen la sokneprest Jorund Andersen vekt på at Willoch var opptatt av å tilegne seg informasjon og sette seg inn i nye saker.

“Han var opptatt av at vi må kjenne historien for å kunne forstå vår nåtid. Men også for å unngå å gjøre de samme feilene på nytt.”

Sogneprest Jorund Andersen

 

Willoch engasjerte seg i store og små spørsmål helt til det siste. Han engasjerte seg blant annet for klimaet og situasjonen for Palestina og palestinerne.

Statsminister Jonas Gahr Støre sa også at Willoch viste at det var mulig å tvile eller endre ståsted i en sak.

– Han var med det et ideal og en motkraft i en skråsikker tid, sa statsministeren

 

Kåre Willoch`s barn kunne fortelle om en omsorgsfull og omtenksom far, som var til stede for barna. Han leste bøker og fortalte historier til de når de var barn.

Kongeparet var til stede i bisettelsen til Kåre Willoch.

På grunn av pandemien var det bare inviterte som fikk være til stede under bisettelsen.

Også Erna Solberg trakk frem engasjementet Willoch viste, og sa at han ofte kom med gode råd enten hun var partileder eller statsminister.

Han minnet oss alltid på at vi aldri måtte glemme situasjonen til barnefamiliene.

Men selv om mange minnes den offentlige Kåre Willoch, var han også en familiemann, som var opptatt av å kunne komme hjem til sin daglige middag.

 

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!