Hege Storhaug i harnisk etter at Human Rights service mister statsstøtten, til glede for mange.

(Artikkelen er sist oppdatert: onsdag, 22 ,sep, 2021 22:03)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


En skammens dag, sier Storhaug, mens de fleste nordmenn vil si det er en gledens dag, siden Storhaug har tidvis kommet med svært kritiske, og feilaktige uttalelser om islam. Human Rights Service (HRS) er en norsk stiftelse som beskriver seg som «en partipolitisk uavhengig tenketank med fokus på menneskerettigheter og demokrati i et fleretnisk og flerkulturelt samfunn, spesielt i forhold til barn, unge og kvinner.», og ble grunnlagt av Rita Karlsen i 2000, som fortsatt leder den. Informasjonsleder er Hege Storhaug.

Professor Ulrika Mårtensson beskriver HRS som en bro mellom høyreradikale og sivilsamfunnet. HRS’ nettside består i stor grad av enkelteksempler og budskapet er at muslimer ikke er i stand til å dele vestlige demokratiske verdier og derfor ikke kan bli integrert.

Sindre Bangstad beskriver HRS som åpent anti-muslimsk og at nettsiden jevnlig gjengir tekster i Eurabia-sjangeren. HRS har samarbeidet med Lars Hedegaard og Helle Marie Brix i danske International Free Press Society.

HRS fremstiller muslimer som et politisk problem

Bangstad og Frode Helland beskriver HRS som en av de mest innflytelsesrike i Norge når det gjelder å fremstille muslimer som et sosialt og politisk problem i Norge. HRS aksepterer ikke begrepet islamofobi. Etter terrorangrepene i Norge 2011 ble det kjent at HRS hadde promotert tekster av bloggeren «Fjordman» (Peder Are Nøstvold Jensen).

Dropper støtten

Nå har altså den avtroppende regjeringen besluttet å fjerne statsstøtten til omstridte og islamkritiske Human Rights Service (HRS), i statsbudsjettet for neste år. Politikere i den antatt påtroppende regjeringen fra Ap, SV, og Sp at det innvandrings- og islamkritiske nettstedet ikke lenger vil få støtte over statsbudsjettet, så dette er en sak det er bred enighet om i Stortinget.
Da gjenstår det å se om dette er nok til å stanse HRS sin lemfeldighet med fakta i fremtiden

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!