Endelig slutt på torturen for Julian Assange

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 9 ,apr, 2020 23:13)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London, ifølge WikiLeaks.
Mandag ble det publisert et åpent brev fra over hundre leger og psykologer, som advarte om at Assange i fengselet hadde blitt utsatt for psykisk tortur.

USAs president Donald Trump har lovet å benåde Julian Assange dersom han ville uttale offentlig at Russland ikke sto bak hackingen av Demokratees epostserver i 2016, ifølge The Guardian. Det hevdet advokatene hans i forkant av rettsmøtet som finner sted i London nå.
Der skal det tas stilling til om Assange kan utleveres til USA.
Nok en gang ser vi at Trump forsøker å påvirke hva folk skal si, og med tanke på at den President Donald Trump er en notorisk bløffmaker/løgner med titalls løgner/usannheter hver dag, spørs det vel om Assange vil bli benådet uansett hva han sier.

I London hadde hundrevis av Julian Assange sine tilhengere møtte opp utenfor domstolen i London for å demonstrere mot at Wikileaks-grunnleggeren kan bli utlevert til USA.

Hva skal Assange ha gjort? Ingenting annet enn å publisere sannheten. En ubehagelig sannhet om blant annet lovbrudd utført av myndighetene i en rekke land, deriblant USA.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!