Valgkomiteen innstiller enstemmig Trond Giske som fylkesleder i Trøndelag Ap

Foto: Fotogjengen ved Studentersamfundet i Trondhjem, 2009

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Mange satte kaffen i vrangstrupen og stilte seg spørsmålet om en historie med seksuell trakassering er forenlig med ett lederverv i ett politisk parti, da nyheten om at valgkomiteen enstemmig innstiller Trond Giske som fylkesleder i Trøndelag Ap.

Kvinner i fylkespartiet varsler at det blir omkamp på årsmøtet som avholdes lørdag.

Kjetil B. Alstadheim som er politisk redaktør i Aftenposten sier i en kommentar i Aftenpostens nettutgave at “Han var alltid uskyldig i Trøndelag“, og at “For Støre er ikke Trond Giske ett hår i suppen, men en hel toupè“.

Selv sier Giske på sin Facebook-konto at: “ I dag har valgkomiteen I Trøndelag Arbeiderparti bedt meg om å ta på meg oppgaven med å lede fylkespartiet. Jeg er ydmyk og rørt over støtten fra mange kommunepartier i Trøndelag og fra en enstemmig valgkomité

Tvunget til å gå av etter varsler om seksuell trakassering.

Stortingsrepresentant Trond Giske måtte gå av som nestleder i Ap i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Mange har spådd at han nå vil bli ny fylkesleder i Trøndelag.

I partiet er meningene delte om å gi ham et nytt toppverv. Giske-varsler Line Oma mener det som foregår i fylkeslaget i Trøndelag er «helt absurd».

– Ved å gi Giske fornyet tillit og nye verv vil Trøndelag Arbeiderparti i praksis stenge ute unge kvinner og menn som har opplevd trakassering, skriver Oma i et debattinnlegg i Dagbladet.

Ifølge Oma er det en «helt fundamental svikt og krise» hvis Giske nå blir fylkesleder i Trøndelag.

Også Sunniva Andreassen som åpent sto frem som varsler i den såkalte “Giske-saken”, er ikke glad for at Giske nå er på veg tilbake til en viktig posisjon og mener det vil kunne ha en politisk pris.

Fylkeslaget skal ha årsmøte lørdag 29. august, og det har i lenge vært knyttet stor spenning til hvem fylkeslaget ville innstille som leder.

Arbeiderpartiets fylkeslag i Trøndelag blant partiets største. Det kreves støtte fra 120 av 239 delegater med stemmerett på årsmøtet for at Giske skal bli valgt, og flere kvinnelige delegater har nå altså varslet omkamp.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

More Innlegg for Show: Ekstra Nyhetssending