Donald Trump nekter å bidra til at maktoverføringen kan skje fredelig hvis han taper valget i november

Foto: Gage Skidmore
(Sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 17:45)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Da Donald Trump fikk ett spørsmål om han vil følge tradisjonen i forhold til maktovertakelsen under en pressebrief i Det hvite hus natt til torsdag, svarte Presidenten mildest talt oppsiktsvekkende.

“Well, we’re going to have to see what happens…..You know that I’ve been complaining very strongly about the ballots and the ballots are a disaster. Get rid of the ballots and you’ll have a very … there won’t be a transfer, frankly. There’ll be a continuation…….the ballots are out of control.”

Oversettelse:

Vel, vi blir nødt til å se hva som skjer. Dere vet at jeg har klaget mye på stemmesedlene, og de er en katastrofe. Bli kvitt dem, og det vil ikke bli noen overtakelse, ærlig talt. Det vil bli en fortsettelse. Stemmesedlene er ute av kontroll, svarte Trump.

Trump har i lang tid påstått at stemmegivning via post kommer til å føre til valgjuks, noe det overhode ikke finnes bevis for.

Donald Trump har tidligere nektet å svare på om han kommer til å godta valgresultatet, og hevdet at Joe Biden bare kan vinne som følge av valgjuks. Han har også sagt at han kan bli sittende utover 2 perioder, noe som er lovstridig. Dette tilbakeviser Trump som en fleip.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!