Shirley Bottolfsen gikk bort natt til julaften

(Sist oppdatert: fredag, 24 ,des, 2021 13:34)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Shirley Isabelle Theresa Bernadette Bottolfsen døde natt til julaften i Bodø. Hun var en ildsjel og velgjører, bosatt i Bodø. Hun samlet, i over 30 år, inn penger og andre nødvendigheter, i første rekke til innenbys trengende.
Hun var svært kjent i lokalmiljøet, og veldig synlig i Bodøs bybilde, mye på grunn av hennes fargerike joggedress, som var dekket av sponsormerker fra byens bedrifter. I tiden før jul har hun tradisjonelt forestått innsamling av gaver og mat til byens ensomme og trengende, i håp om at også disse kan glede seg i høytiden.

Shirley Bottolfsen ble født født 12. februar 1934 i Tipperary i Irland, og kommer fra en katolsk familie. Hun er en av fem søsken og vokste opp i Irland og England.

Hun flyttet til Norge i 1956, som 21-åring, etter at hun giftet seg med styrmannen Ivar John Larsen, opprinnelig fra Godøy utenfor Bodø. Larsen omkom i forbindelse med en fallulykke på et bulkskip i Rotterdam i desember 1969, og Shirley ble alene med to barn. I 1983 giftet hun seg på nytt, denne gang med tannlege Per Bottolfsen. Bottolfsen har bodd i det samme huset i Bodø siden 1977. Per Bottolfsen døde i 2012, og påfølgende år valgte en gruppe frivillige i byen å pusse opp huset hennes, som takk for hennes langvarige innsats for byens trengende.
Shirley Bottolfsen mottok Kongens fortjenstmedalje i sølv i 2005 for sitt frivillige, humanitære arbeid.

Det samme året laget TV 2 en dokumentar om henne, kalt Julenissen kommer fra Irland.
I 2014, mottok hun en internasjonal pris fra organisasjonen Lions Club.
Hun mottok John I. Alvheims ærespris i 2014.
Bottolfsen ble kåret «Årets ålreite dame» i desember 2015, og mottok dermed Harry Hole-prisen på 1 million kroner som går til et veldedig formål

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!