“Gud tok avgjørelsen!” sa “skammens president” Donald Trump, i en uttalelse til Fox News

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 25 ,jun, 2022 00:59)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


I snart 50 år har amerikanske kvinner hatt rett til selvbestemt abort. En rett som har vært sikret gjennom en høyesterettsdom kalt Roe mot Wade fra 1973.

Det høyrevridde flertallet i amerikansk høyesterett, som Donald Trump klarte å sikre i sin beryktede periode som president, har nå bestemt seg for å sette til side den historiske dommen.
Det betyr i praksis at delstatene selv får bestemme om kvinners rettigheter eller spørsmålet om abort skal være ikke eksisterende.

I flere delstater, hvor de “kristen”-konservative står sterkt, går det nå mot at abort blir forbudt.

I delstaten Missouri trer nye og strengere abortlover i kraft umiddelbart, opplyste myndighetene fredag. Her blir det forbud mot abort med unntak for tilfeller der det er medisinsk nødvendig.
I Texas er abort nå ulovlig i delstaten, sier statsadvokat i delstaten Ken Paxton.

USAs tidligere president Barack Obama kaller Høyesteretts avgjørelse «et angrep på essensielle friheter».

Domstolens logikk betyr at lovgivere vil kunne diktere at kvinner bærer barnet fram til termin, uansett hvor tidlig og uansett hvilke konsekvenser som førte til det – til og med voldtekt og incest“, sier Obama.

President Joe Biden kom med følgende uttalelse

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier til NTB at: “Dette er helt skrekkelig! Jeg er forbanna. Dette er et farlig tilbakeslag som vil få negative konsekvenser også andre steder i verden“.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!