To døde og minst 19 skadd etter skyting ved utested i Oslo sentrum

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 25 ,jun, 2022 05:27)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Flere personer er skutt ved tre ulike steder i Oslo sentrum. To personer er bekreftet døde. En person er pågrepet. En person er pågrepet etter skytingen ved London Pub i Oslo sentrum natt til lørdag. To personer er døde etter skytingen og minst 19 personer får behandling av helsevesenet.

Oslo universitetssykehus bekrefter at syv pasienter har kommet inn til Ullevål, og at 11 personer er sendt til legevakten. En person er sendt til Ahus.

NRKs journalist og krimkommentator og Olav Rønneberg ble i følge NRK, øyenvitne til skytingen ved London Pub i Oslo sentrum. Rønneberg var på vei inn på et utested da han så en mann ta opp et våpen fra en bag.

Foto: Tipser

– Jeg så en mann komme til stedet med en bag, han plukket opp et våpen og begynte å skyte, sier Rønneberg til NRK som også omtaler saken.

Politiet gjennomsøker boligen til mannen som er pågrepet etter skytingen i Oslo sentrum, og kan fortelle at de har teknikere inne i boligen som jobber med undersøkelser, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakten hos Oslo-politiet.

Overlevende og vitner ble samlet på Rosenkrantz-hotellet.

Alt tyder på at det bare er en gjerningsmann, sier Politiets innsatsleder Tore Barstad, som også kan fortelle at politiet fikk hjelp av sivile for å få kontroll på gjerningsmannen, noe politiet er svært takknemlige for.

Flere sivile hjalp også til ved å gi livreddende førstehjelp.

Vi har sladdet den pågrepne. Foto: Tipser

Gjerningsmannen ble pågrepet  kl. 01.19, og er i følge NRK tidligere kjent for politiet.

Politiet informerer om at de nå undersøker flere adresser i hovedstaden, og at de har samlet staben i politidistriktet for å vurdere om hendelsen får noen følger for pride-arrangementet lørdag.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!