Knivangrepet i Paris etterforskes som terror. To ble kritisk skadd

Screendump
(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 17:37)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


To personer ble kritisk skadd i et knivangrep nær det franske satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere hovedlokaler i Paris.

Politiet sa først at de lette etter to angripere, men etter en tid mente de at det bare var en gjerningsperson, og at vedkommende er pågrepet.

Den mistenkte gjerningsmannen, med spor av blod på klærne, ble stoppet rundt 12.45 ved L’Opera Bastille. har blitt pågrepet. Politiet har funnet det de beskriver som en slakterkniv ved åstedet for knivangrepet.

Flere pågripelser

Fredag kveld opplyser en kilde i det franske rettsvesenet at det i alt er pågrepet fem personer i forbindelse med angrepet som etterforskes som en terrorhandling på grunn av åstedet og timingen for angrepet. Angrepet har skjedd i nærheten av de gamle lokalene til Charlie Hebdo, Rett før rettsforhandlingene starter mot de mistenkte i terrorangrepet fra januar 2015 starter.

De to ofrene er i følge fransk presse kritisk skadd, men har ikke livstruende skader. Ifølge Aktoratet kjente ikke den mistenkte gjerningspersonen dem fra før.

To skadd

Det ble først meldt om fire skadde, men dette er nå korrigert til at det er to som er bekreftet.

Ifølge Tv-stasjonen France 2 skal begge jobbe for produksjonsselskapet Premières Lignes, et selskap som dokumentarer og driver med gravejournalistikk.

De skadde skal være en mann og en kvinne.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!