«Kampen om Narvik», en av de store norske julefilmene kan bli corona-utsatt.

Fra "Kampen om Narvik"
FOTO: NORDISK FILM
(Sist oppdatert: fredag, 26 ,nov, 2021 14:24)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Filmen «Kampen om Narvik» en storfilm som filmskaperne har jobbet med siden 2017, og som skulle hatt premiere første juledag i fjor , ble utsatt ett år på grunn av corona-nedstengninger. Denne julen skulle den endelig vises på norske kinoer, men nå kan oppblomstringen av corona sette stopper for premieren også denne julen. Filmen som er basert på reelle hendelser, selv om tidslinjen ikke er fulgt slavisk, forventes å gi en ny økt interesse for hendelsene i forbindelse med invasjonen og de nærmeste månedene etter i 1940. Historiske kritikere har allerede vært ute å påpekt at den ikke følger tidslinjen korrekt. NRK`s «Atlantic crossing» fikk sterk kritikk for å ikke være historisk korrekt, til tross for at NRK var tydelige på at den serien var en dramaproduksjon. «Kampen om Narvik» er også fiksjon, men altså i hovedsak basert på reelle hendelser, selv om altså den historisk korrekte tidslinjen ikke er fulgt slavisk.

«Kampen om Narvik» har en prislapp på 77 millioner kroner, så det er mange penger som står på spill.

Kino og teater har liten smitterisiko. Rapporter fra England og Tyskland, tyder på at det er veldig lite smitterisiko på kinoer.

Det antas at dette skyldes at folk ikke prater når de er på kino. Det er dermed sannsynligvis en av de kulturarrangementene hvor smittefaren er relativ liten. Hvis det innføres nye nasjonale tiltak er det veldig mye som står på spill for kinoene, men hvis det ikke blir innført restriksjoner så har nordmenn en svært god kinojul i vente,

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!