Trondheim strammet inn på smitteverntiltak, trøndere i karantene dro på fest… 44 nye smittede i byen.

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 26 ,des, 2020 20:12)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Politikerne i Trondheim vedtok nye smitteverntiltak i et ekstraordinært møte lørdag. Under møtet kom det fram at flere som var i karantene, dro på fest.

Smittetrenden er økende i Trondheim. 1. juledag ble det bekreftet 44 nye smittetilfeller, og julaften fikk 19 personer bekreftet smitte. Teststasjonene stengte tidligere på julaften, så det reelle tallet var trolig høyere. 23 desember, lille julaften, ble det satt ny smitterekord i Trondheim, da fikk 46 personer bekreftet coronasmitte.
37 av de 44 smittede 1. juledag har en kjent nærkontakt, mens fem personer har ukjent smittekilde. To smittede har ikke besvart telefon fra kommunens smittesporingsteam. Blant de smittede i Trondheim 1. juledag var det også flere barn.

Kommunen ber også alle som besøkte byens julemarked fram til 17. desember om å være ekstra oppmerksomme på egne symptomer og teste seg ved selv vage symptomer, da de kan ha vært i kontakt med smittet.

Smitte på fest

Personer som skulle ha vært i karantene dro i stedet på nachspiel.
En person skal ha vært på et større nachspiel, hvor flere som skulle vært i karantene var til stede.

Men smittesporingsteamet sliter med å få opplyst hvem som var til stede på festen, siden enkelte unnlater å svare når smittesporingsteamet kontakter dem. De får ikke kontakt med dem og fulgt dem opp, og det er noe nytt.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!