Trump vant dragkampen om Høyesterettsdommeren Amy Coney Barrett

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 29 ,okt, 2020 00:42)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


President Donald Trumps kandidat, Amy Coney Barrett, blir ny dommer i USAs Høyesterett. Det ble avgjort etter avstemmingen i Senatet.

Avstemmingen i Senatet mandag kveld endte som ventet med ett flertall for å velge Amy Coney Barrett som ny dommer i Høyesterett. Denne rollen har hun livet ut. Stemmetallene viste 52 mot 48 stemmer for Barrett.

Dermed er seks av de ni dommerne i amerikansk høyesterett utnevnt av republikanske presidenter.
Det flere nå frykter er at utvelgelsen vil føre til innskrenkelser av kvinners rettigheter, og ett tilbakeslag for likestillingen i det amerikanske samfunnet.

Hvem er egentlig Amy Coney Barrett?

Barrett ble født inn i ett katolsk hjem i New Orleans som det eldste av syv barn, med fem søstre og en bror. Hennes far Michael Coney var advokat for Shell Oil Company, og moren Linda var hjemmeværende.

Barrett vokste opp i Metairie, en av New Orleans’ forsteder. Hun gikk ut fra St. Mary’s Dominican High School i 1990.
Barrett studerte engelsk litteratur ved Rhodes College og fikk i 1994 en bachelor of arts magna cum laude.

Hun studerte deretter juss ved Notre Dame Law School og var redaktør for Notre Dame Law Review og gikk ut som årgangs beste i klassen i 1997 med en mastergrad summa cum laude.

Gammeldags

Barrett regnes for å tilhøre en juridisk tolkningsskole som i USA kalles originalism, som fremholder at lov skal tolkes i henhold til dens opprinnelige intensjon, uavhengig av at samfunnet har utviklet seg.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!