Amerikanere kan få døden i julegave. Thanksgiving fryktes å bli en superspreder

(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 27 ,nov, 2020 12:52)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


I dag feires “Thanksgiving”, i USA. I følge tradisjonen samles slektninger rundt kalkunmåltidet. I år kan dette føre til at USA kan få en eksplosjon i covid-smittede i ukene etter høsttakkefesten, sier CNNs medisinske ekspert Jonathan Reiner som frykter en kraftig økning i antall døde inn mot julen.

USAs helsedirektorat (CDC) har i år advart amerikanerne mot å reise i forbindelse med Thanksgiving, men det ser ikke ut til at så mange har fulgt dette rådet. Transportorganisasjonene regner med at rundt 50 millioner vil reise til slektninger i år. 2,5 millioner med fly.

Nå frykter både han og andre helseeksperter at smittetallene, sykehusinnleggelsene og ikke minst antall døde vil eksplodere rundt juletider.

Det vil si at familiene rundt kalkunbordet rett og slett kommer til å ta livet av sine syke og gamle slektninger fordi de sprer smitten til dem.

Tradisjonen tro ble to kalkuner “benådet” av Presidenten. De to heldige kalkunene heter Corn, og Cob 
Foto: Det hvite hus

Det amerikanske helsedirektoratet har estimert at antallet døde kan stige til mellom 7300 og 16.000 nye dødsfall i andre uke av desember.

Disse tallene er laget for en uke siden og er trolig allerede for lave. Alt nå rapporteres det om over 2000 dødsfall hver dag i USA.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!