YouTube stjernen Trevor Jacobs mister pilotlisensen etter “flyulykke-svindel”

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 28 ,apr, 2022 03:50)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


11 april kom brevet Youtube stjernen Trevor Jacobs ikke ønsket. Brevet var fra FAA, de amerikanske luftfartsmyndighetene, og kunne fortelle at hans pilot-sertifikat var inndratt etter å mest sannsynlig ha krasjet sitt eget fly bevisst.

Begrunnelsene for inndragelsen skal være at det skal ha vært mange kameraer ombord (noe som indikerer at dette var ett planlagt stunt for å trekke seere til YouTubekanalen sin), han skal ha brukt en sports-fallskjerm mens han fløy, han åpnet flydøren før han skal ha fått motorproblemer, ingen forsøk ble gjort for å erklære en nødsituasjon til ATC (Air Traffic Corntrol) på nødfrekvensen, og han gjorde heller ingen forsøk på å restarte motoren på flyet. I tillegg til at han heller ikke så etter egnede steder å lande, men istedet hoppet ut av flyet, og filmet hoppet, med ett håndholdt action-cam på vei ned hvor han også tok seg tid til å filme det styrtende flyet.

Fjernet kameraene og flyvraket

Når flyet hadde krasjet, fjernet Jacobs raskt kameraene som fremdeles var ombord, og han skal også ha fjernet flyvraket fra krasj-stedet før flyhavarikommisjonen hadde hatt en mulighet til å undersøke “ulykken”.
Alt dette gjør at FAA mener han ikke har utvist aktsomhet nok i luften, og dermed var tilbakekalling av Trevor Jacobs flysertifikat ett faktum.

Flere reaksjoner kan komme

I tillegg til denne reaksjonen fra FAA, kan man ikke se bort fra at Trevor Jacobs kan vente seg andre reaksjoner fra andre myndigheter.
Nå er det tydelig at FAA også ha sett videoen, sikkert flere ganger, og kommet til samme konklusjon.
Dermed må Trevor Jacobs gi fra seg pilotlisensen, og kan tidligst søke om å få ta den på nytt om ett år. Om FAA er tilgivende så tidlig, og lar han få muligheten til å ta flysertifikat på nytt etter bare ett år vil tiden vise.

Grunnen til at vi går ut med navn, er at Jacobs selv publiserte videoen av “ulykken” på YouTube, og at ett utall andre YouTubekanaler nærmest har dissekert videoen, og påpekt at dette ikke var en ulykke, men en villet handling, mest sannsynlig for å få flere besøkende til sin kanal.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022 Jarle F Reiss

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!