Facebook gjør deg ulykkelig, i følge en studie utført av Universitetet i København en tid tilbake.

Foto: Minette Lontsie
(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 29 ,okt, 2020 00:42)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Universitetet i København har gjennomført et eksperiment med 1095 personer som brukte Facebook. Den ene halvparten ble bedt om å bruke Facebook som vanlig og den andre halvparten ble bedt om å la være å logge seg inn. Resultatene var oppsiktsvekkende.

Undersøkelsen ble utført i 2016, med over 1000 mennesker som “prøvekaniner”. Forskerne delte altså disse testpersonene inn i to grupper, hvor målet med undersøkelsen var å finne ut av i hvor stor grad bruken av Facebook påvirket livene deres.

Testdeltakerne skulle svare ved å bruke en skala fra 1 til 10 på hvor fornøyde de var med livet, hvor 10 var best.

Når forsøket var over viste svarene fra testpersonene at resultatet for de som fikk bruke Facebook som normalt, hadde Facebook-brukerne en gjennomsnittlig score på 7,74.
De som var borte fra Facebook, altså ikke brukte Facebook under forsøket, kom ut med en gjennomsnittlig score på 8,11.

Konklusjonen forskerne trakk var dermed at bruk av Facebook påvirket måten deltagerne opplevde livet på i en negativ retning.

Forsøket viste også at å ta en pause fra Facebook, hadde positiv virkning på hvor fornøyde deltagerne var med livet. Det var også en målbar forskjell mellom de som brukte Facebook veldig mye, og de som brukte Facebook i liten grad. Personer med såkalt “Facebook-sjalusi” kom merkbart dårlig ut i dette forsøket.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!