Senterpartiet kommer med milliardløfter til Nord-Norge, men har ingen anelse om hvor pengene skal komme fra.

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 29 ,jul, 2021 23:44)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


(KRONIKK) Trygve Slagsvold Vedum vil bruke milliarder i nord, men Sp-lederen kan ikke svare på hva hans egen plan for Nord-Norge totalt sett koster, men foreslår å ta pengene fra Regjeringskvartalet.

Anders Behring Breivik ønsket å legge regjeringskvartalet i ruiner, og nå kan det se ut som at gjenoppbyggingen av det terroristen raserte får uventet hjelp fra Senterpartiet. Trygve Slagsvold Vedum ønsker nemlig å begrense gjenoppbyggingen av regjeringskvartalet, og heller bruke pengene i Nord-Norge.

I ett intervju med NRK sier han at: “De siste årene har vi sett en befolkningsnedgang i de tre nordligste fylkene, Derfor ønsker vi å få ned transportkostnadene. Det skal bli billigere å bruke ferjer og fly, vi må legge arbeidsplasser til den nordligste landsdelen. Slik at flere vil bosette seg her og satse. Du kan få gratis ferjer i 23 år på de nordlige ferjestrekningene med under 100.000 passasjerer årlig bare for kostnadssprekken på lufte- og kjøleanlegget i regjeringskvartalet”, påstår han.

Slik vil regjeringskvartalet, ett av Norges viktigste bygg bli kraftig redusert.
Dette var jo akkurat det terroristen ønsket? Skal terroristen nå få hjelp av Senterpartiet til å nå sitt mål? For oss som husker historien vet vi at Senterpartiet, på den tiden det het Bondepartiet hadde regjeringsmakt, og en minister som het Vidkun Quisling (selv om han ikke var medlem av partiet).
Jeg tenker at dersom dette skjer, vil nok en gang Senterpartiet bidra til at høyreekstreme krefter får gjennomslag for sine ideologier. Senterpartiet har gjennom tiår forsøkt å skjule disse stygge røttene, og fremstå mer folkelig, selv om det nasjonalpatriotiske flotte ytre har vist skygger av det mer nasjonalistiske, isolasjonspolitiske partiet det engang var.

Jeg håper jeg tar feil.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!