Gresk politi etterforsker menneskesmugling til Lesvos – mener nordmenn er involvert

Inne i flyktningeleiren Moria
(Sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 17:37)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Gresk politi har aksjonert mot det de mener er ett nettverk med menneskesmuglere på Lesvos. Gresk politi tror private organisasjoner, hvor det også skal være nordmenn involvert, skal stå bak.

Øya Lesvos i Hellas

Greek City Times forteller at greske myndigheter mener at over 3000 mennesker blitt smuglet til landet, med hjelp fra blant annet nordmenn. Etterforskningen, som skal ha gått over flere måneder, har fått satt en stopper for nettverkets menneskesmugling i følge greske myndigheter.

Nettverket har i følge myndighetene vært aktivt siden juni. De skal ha hatt over 30 turer med til sammen over 3000 ulovlige immigranter. Smuglingen har hatt som formål å få flyktninger over til fastlands-Hellas.

Politiet opplyser at nettverket ble drevet gjennom lukkede Facebook- og meldingsgrupper, Gruppene har inneholdt informasjon om hvor og når båtene skulle trafikkere.

Flere nasjonaliteter innblandet.

Personer fra Tyskland, Sveits, Frankrike, Bulgaria, Spania og Østerrike skal ha vært en del av smuglernettverket.

Politiet har opprettet sak mot 33 personer, som alle mistenkes for å ha dannet og blitt med i en kriminell organisasjon. De er også mistenkt for spionasje, deling av statshemmeligheter og brudd på immigrasjonslovene., skriver Greek City Times.

I følge VG, som først omtalte saken i Norge, opplyser gresk politi til VG at ingen foreløpig er varetektsfengslet i saken.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!