Realityserie reddet Donald Trump

Foto: Gage Skidmore
(Sist oppdatert: lørdag, 10 ,okt, 2020 17:37)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


The Apprentice var en amerikansk reality-serie som gikk på TV-kanalen NBC fra 2004.  Inntektene Donald Trump fikk av deltakelsen i serien, har sannsyligvis reddet ham fra konkurs.

Det blåser rundt Donald Trump, spesielt etter at New York Times har gransket Trumps sine selvangivelser

Programmet, som ble skapt av Mark Burnett, ble ledet av Donald Trump fra 2004 til 2015.

New York Times  har fått tilgang til Trumps selvangivelser siden 1990-tallet, og avisen skriver blant annet at Donald Trump har betalt lite eller ingen inntektsskatt i disse årene.

I hele ti av de femten foregående årene hadde Trump større tap enn inntekter. Dermed forsvinner hans illusjon om at han er en fremgangsrik forretningsmann.

Det var altså ikke forretninger som sådan, men 14 sesonger med realityserien “The Apprentice” som ga Donald Trump økonomisk suksess.

Fake News!

Det hvite hus avviser ikke uventet artikkelserien i New York Times om Trumps selvangivelser som “falske nyheter”. Trump er den første amerikanske presidenten i nyere tid som nekter å offentliggjøre selvangivelsene sine.

Klart for TV debatt

I natt sendes den første TV-sendte debatten mellom Trump og demokratenes Joe Biden. Skattesaken mot Trump vil nok bli ett tema, og skape en viss temperatur i studio.

NRK viser debatten i kveld, og første del av sendingen starter klokken 21:54 på NRK1

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!