Tunisisk mann bak angrepet i Nice

(Artikkelen er sist oppdatert: torsdag, 29 ,okt, 2020 23:51)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Franske  påtalemyndigheter bekrefter at den antatte gjerningsmannen i Nice er en 21 år gammel tunisisk statsborger.
Franske myndigheter opplyser til mediene at to personer fikk halsen skåret over under angrepet i Nice i dag.
En eldre kvinne døde og kirketjeneren Vincent Loquès fikk begge skåret over strupen.

Ifølge den franske påtalemyndigheten ble to av ofrene funnet inne i kirken. Det tredje offeret døde på en bar i området av flere knivskader.
Frankrikes statsadvokat for antiterror, Jean-François Ricard, sier gjerningsmannen ble påtruffet av politimenn inne i kirken, hvorpå politiet løsnet skudd. Han ble alvorlig skadet, og ligger for øyeblikket på sykehus.

Opptak fra overvåkningskameraer viser at den antatte gjerningsmannen kom til Nice via togstasjonen og skiftet klær. Det sa påtalemyndigheten i Frankrike på en pressekonferanse torsdag kveld.

Franske politikilder har navngitt angriperen som Brahim Aouissaoui.

Tunisia fordømmer angrepet i Nice og landets utenriksdepartement tar i en kunngjøring avstand “fra alle former for terrorisme, ekstremisme og voldsbruk”.

Macron plasserer ut soldater

Macron sa tidligere i dag at antallet soldater som skal utplasseres for å passe på franske skoler og gudshus vil bli økt fra 3000 til 7000.

Angrepet har rystet store deler av verden. Statsledere som Donald Trump, Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide, og utenriksministeren i Tyrkia har fordømt angrepet.

Arabiske land fordømmer angrepet

Iran fordømmer knivangrepet som krevde tre menneskeliv i den franske byen Nice og sier at”provokasjons- og voldsspiralen” må ta slutt. – Vi fordømmer sterkt dagens terrorangrep i Nice, tvitrer Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif.
Det har også det saudiarabiske utenriksdepartementet. Tidligere i dag ble en sikkerhetsvakt ved det franske konsulatet i Jeddah, Saudi-Arabia, knivstukket.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!