Tusenfryd lar deg betale for å snike i køen i sommer.

(Artikkelen er sist oppdatert: mandag, 30 ,mai, 2022 15:22)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Som den første fornøyelsesparken i Norge vil nå Tusenfryd selge deg ett såkalt “ekspresspass”. Dette får Oslos kulturbyråd til å rase “Med på å tydeliggjøre forskjeller i samfunnet. Det er leit å se at de innfører noe slikt i Norge, sier kulturbyråd i Oslo, Omar Samy Gamal (SV).”

Dersom du betaler 300 kroner, i tillegg til inngangsbilletten på rundt 500 kroner, så kan du gå forbi den vanlige køen og inn i en kortere kø. Prisen for en dag med litt mindre køer på Tusenfryd blir da ca 800 kroner pr person. Ordningen innføres på de åtte største attraksjonene i parken. Hva som skjer med “hurtigkøen” om det blir fullt frislipp av passene, og de fleste kjøper ett slikt pass kan man jo bare tenke seg. Teoretisk kan den køen da bli lenger enn den ordinære.

En ting er sikkert. Kø slipper du ikke unna, med eller uten ett slikt “ekspresspass”. Tusenfryd sier at dette ikke vil bli et problem, siden antall “ekspresspass” vil være begrenset.

Konseptet er vanlig i utlandet, men det er første gang en norsk fornøyelsespark innfører en slik ekstra-pris.

Tusenfryd eies av det store spanske selskapet Parques Reunidos, som driver flere parker i Europa med lignende “ekspresspass”.

Vi har lyst til å teste ut dette, blant annet fordi gjester over lang tid har forespurt noe sånt. I starten er det et veldig begrenset antall ekspresspass som selges, sier Erik Røhne Andersen, markedssjef i Tusenfryd.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!