Jordskjelvet i Egeerhavet tidligere i dag, har så langt krevd 19 dødsoffer og over 700 skadde

Illustrasjonsfoto Jordskjelv
(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 30 ,okt, 2020 22:41)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Hellas og Tyrkia ble i dag rammet av et jordskjelv med en styrke på 7. Det hadde episenteret ved øya Samos i Egeerhavet.

Dødstallet i Tyrkia øker til 17 etter jordskjelvet tidligere i dag. Over 700 personer er også skadet i den tyrkiske byen Izmir, ifølge tyrkiske myndigheter. To personer er også døde i den greske øya Samos.

Dermed er så mange som 19 mennesker bekreftet omkomne. Det europeiske seismologiske senteret EMSC melder at skjelvet er målt til 7 på deres skala.

Det har ført til at flere bygg har kollapset og en mindre tsunami rammet byen, noe som vises på Twitter-meldingen under.

Denne Tweeten viser tsunamien som sakte sveiper inn over øya Samos.

Hellas tilbyr hjelp til Tyrkia

Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis har tilbudt Tyrkia bistand etter jordskjelvet. Skjelvet forårsaket store ødeleggelser og krevde mange liv i Izmir.

Mitsotakis ringte fredag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og sa at greske mannskaper står klare til å bistå i redningsarbeidet.

Jordskjelvet rammet også den greske øya Samos, der det også er meldt om 2 omkomne, men ødeleggelsene er langt mindre der.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!