Stort kvikkleireskred i Gjerdrum, 700 er evakuert, og 21 personer er fremdeles savnet

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 2 ,jan, 2021 14:13)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Flere personer er skadet og 21 personer er fremdeles ikke gjort rede for, etter at det har gått et større skred like ved sentrum av Ask i Gjerdrum. Ifølge NVE pågår skredet fortsatt og rundt 700 mennesker er evakuert.

Det evakueres fremdeles mennesker ut av ras-sonen, som er på 700×300 meter, og Politiet sier at de fremdeles er i redningsfasen. Det er satt inn flere helikoptre i redningsaksjonen.

Screendump: NRK TV

Raset anses fremdeles som så farlig at redningsmannskapene ikke kan bevege seg inn i området. Det ses på som sannsynlig at noen av de 21 som er savnet befinner seg inne i raset.

Redningsmannskaper søker nå etter personer i området med varmesøkende kameraer.

– De vil se folk hvis man har en arm ute. Er man midt inne i et hus, kan det være vanskelig å finne dem med helikoptre, sier Pettersen.

Ved 14-tiden kom statsminister Erna Solberg og justisminister Monica Mæland (H) kulturhuset på Gjerdrum for en hendelsesbrief.

– Det er dramatisk opplevelse å være her og se bilder fra skadestedet og selvfølgelig kunnskapen om at det er flere man ikke har gjort rede for, sier statsministeren.

Én person ble fraktet til Ullevål sykehus etter skredet. Det skal gå bra med personen.

I tillegg er fire personer med lettere skader fraktet til Ahus. De er nedkjølte etter å ha ligget i leirmasser. Også fem personer er fraktet til legevakt, opplyser politiet.

 

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!