Sokneprest fratatt ansvaret for konfirmantene etter å ha sagt at abort og homofili er synd

(Artikkelen er sist oppdatert: lørdag, 31 ,okt, 2020 01:25)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Soknepresten i Kautokeino, Bjarne Gustad sa til konfirmantene at abort og homofili er synd. Nå blir han irettesatt av biskopen.Biskopen i Nord-Hålogaland bispedømme, Olav Øygard mener at det var en riktig avgjørelse å frata sokneprest Bjarne Gustad konfirmasjonsundervisningen i Kautokeino, etter soknepresten holdt en omstridt tale til årets konfirmanter.

Biskopen mener også at avgjørelsen var vanskelig fordi prester har stor frihet, men syns likevel at det var riktig.
Selv om Bjarne Gustad ikke får undervise neste års konfirmanter, skal Gustad, til tross for “svovelprekenen” få fortsette sitt virke i Kautokeino.

Prost i Kautokeino, Egil Lønmo skal overta neste års konfirmasjonsundervisning. Lønmo er kjent for å være langt mer liberal enn Gustad, og skal ikke se noe problem i å vie likekjønnede.

Bjarne Gustad sier at “det kommer til å gå helt fint. Mye av kritikken har kommet utenfra. Noen i Kautokeino synes sikkert at jeg gikk litt vel frimodig frem, men de fleste synes nok det var helt kurant”, sier Gustad.

Det er erfaringsmessig forholdsvis høyt under taket i Den norske kirke, men når det gjelder standpunktet om homofilt samliv, så er det ingen tvil om at Gustad er i kraftig mindretall.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

1 Kommentar

Stengt for kommentarer.