Tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst. Hva har skjedd?

Foto: Politiet/Privat
(Artikkelen er sist oppdatert: søndag, 31 ,okt, 2021 21:49)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Til tross for omfattende medieoppmerksomhet og langvarig politietterforskning har Hagen ikke kommet til rette. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien 4 på Lørenskog 31. oktober 2018. I dag er det hele 3 år siden hun forsvant, og hennes mann har ennå ikke fått svarene både han, og vi alle venter på. Hva skjedde med Anne-Elisabeth
Hun skal ha forsvunnet en gang i tidsrommet 09.15–13.30 og er ikke sett siden.
Finansmannen Tom Hagen, som er en av Norges rikeste personer, kom han hjem fra jobb 31. oktober 2018 og fant der ett trusselbrev. Avsenderen påsto at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen var bortført, og at hun kun ville komme til rette om familien betalte kidnapperne 9 millioner euro i løsepenger.

26. juni 2019 endret Øst politidistrikt status i saken fra uoppklart forsvinningssak til uoppklart drapssak. Den resultatløse etterforskningen og mangelen på respons fra de påståtte kidnapperne, førte i juni 2019 til at politiet heretter anså saken for en drapssak. Politiet utelukket heller ikke at bortføringen kunne være fingert. Hennes mann Tom Hagen er, til tross for manglende bevis, fremdeles siktet i saken.

På en pressekonferanse 6. august 2019 opplyste Hagen-familiens advokat at motparten hadde tatt kontakt 8. juli og at familien fremdeles hadde tro på at hun var i live. Politiet har ikke endret sin hovedhypotese om at hun har blitt drept, og i januar 2020 ble saken tatt med i Kripos’ statistikk over uløste drapssaker.

Foto: Politiet/Privat

28. april 2020 ble ektemannen Tom Hagen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, men ble senere sluppet fri, da det ikke fantes holdbare bevis mot ham. Politiet har likevel opprettholdt siktelsen. I ett intervju med NRK sier han at han ikke kan tilstå noe, siden han ikke har gjort noe.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!