Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Sist oppdatert onsdag, 8 ,jun, 2022 15:11 av Redaksjonen
«Norsk Kylling» er den første industrielle produsenten i verden som nå møter ny, streng EU standard for dyrevelferd. Så langt har 270 europeiske kyllingprodusenter forpliktet seg til å selge kjøtt etter ECC-standard innen 2026.
Prior, som er en del av Nortura har langt igjen før dyrevelferden er på samme nivå som hos konkurrenten om man skal dømme etter Dyrevernalliansen sitt barometer.
Vi har bedt om en uttalelse fra Nortura/Prior, men har ikke fått respons på vår forespørsel. Saken vil oppdateres med deres tilsvar når/hvis dette kommer.
Kyllingindustrien har lenge vært utsatt for kritikk for dårlig behandling av dyrene, og har blitt beskrevet av norske dyrevernorganisasjoner som «en katastrofe for dyrevelferden». Kritikken er blant annet rettet mot trengsel og mangel på bevegelsesfrihet.
Senterpartiet mot strømmen
I 2012 foreslo daværende landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum å øke den maksimale tillatte tettheteten i norske hønsehus fra 34 kg/m2 til 36 kg/m2 , stikk i strid med hva som av EU, og dyrevernere blir sett på som god dyrevelferd.
Norsk Kylling og dyrevernere tvinger frem endringer.
Norsk Kylling eies av REMA, er den første industrielle produsenten i verden som nå møter ECC-standarden, og dyrevernere jubler.
Dyrevernalliansen sier at EEC standarden, og Norsk Kyllings driftsmåte har mye å si for dyrevelferden.
I forhold til minimumskravene i norsk lovverk, så har disse kyllingene det milevis bedre. De har mye bedre plass, de har mye dagslys som gjør at de blir mer aktive, og de er av en rase som ikke vokser like fort som de vanlige kyllingene i norsk produksjon. Det gjør at de har bedre helse og er en friskere og mer aktiv liten fugl.