Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Sist oppdatert mandag, 16 ,okt, 2023 11:48 av Redaksjonen
Torsdag kunne man lese i avisen Fædrelandsvennen at alle de 24 ansatte ved restauranten i fjæresteinene på Båly i Lindesnes vil miste jobben.
Til NRK sier daglig leder og eier av «Under» Stig Ubostad at «Verden var ganske annerledes da vi åpnet enn den er nå. På denne tiden av året har vi ikke like mange gjester, så vi må håndtere dette før det er for sent».
Ifølge Fædrelandsvennen er grunnen til oppsigelsene at restauranten både har for få gjester og at de har fått et krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid.
Restauranten «Under» er godt kjent på grunn av bygningen, som delvis ligger under vannet. Dette gjør den til Europas første undersjøiske restaurant. Det er to andre undersjøiske restauranter i verden, i Dubai og på Maldivene.
Sjefkokk på «Under» er Nicolai Ellitsgaard. Restauranten åpnet 20. mars 2019 og hadde da fått inn over 7500 forhåndsbestillinger av bord ved restauranten.
I 2020 fikk restauranten én stjerne i Michelinguiden.
Nå er altså alle de ansatte sagt opp.