Større salmonellautbrudd i flere av landets fylker. FHI kjenner ikke smittekilden

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Sist oppdatert tirsdag, 9 ,mar, 2021 17:34 av Redaksjonen

Det har oppstått et utbrudd av mage-tarmbakterien Salmonella Enteritidis. 12 personer har så langt fått påvist salmonellasmitte.

I tillegg er det åtte mistenkte tilfeller. Smitteutbruddet har stort sett slått ut i nesten hele landet.

Mat er trolig smittekilden

Smittekilden er trolig en matvare, men FHI vet ennå ikke hva slags matvare det kan være snakk om, opplyser de.

– De smittede er bosatt i mange forskjellige fylker. Derfor tror vi at de er smittet gjennom en matvare som er distribuert bredt, sier lege Hilde Marie Lund ved avdeling for smittevern og beredskap.

Totalt, inkludert både bekreftede og mistenkte tilfeller, er det så langt 20 personer i dette utbruddet.

Mattilsynet og kommuneoverlegene i de kommunene hvor utbruddene har skjedd samarbeider med FHI i forbindelse med sporing av smittekilden.

Smittesporingen i slike tilfeller kan være komplisert og ta tid.

De rammede er i alderen fra 11 til 91 år, med en snittalder på 59 år. 60 prosent av de smittede er kvinner.  De smittede er bosatt i Viken (9), Oslo (3), Innlandet (2), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal og Nordland.

10 av tilfellene har vært innlagt på sykehus

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!
Become a patron at Patreon!

De siste sakene fra VESTFOLD OG TELEMARK

 • Jernbanedirektoratet foreslo i fjor at Flytoget skulle få kjøre mange av regiontogene på Østlandet i pakken, som kalles «Østlandet 2». Resten av regionaltogene og lokaltogene i Oslo-området skulle kjøres av VY. Østlandet 2 strekker seg fra Larvik i sør opp til Notodden, og til Lillehammer i nord og Kongsvinger i aust. I dag er det VY som står for all denne trafikken, dersom man ser bort fra Flytogets avganger til og fra Gardermoen. I fjor vår fikk Jernbanedirektoratet i oppdrag fra Samferdselsdepartementet å direkte-tildele persontogtrafikken på Østlandet. Jernbanedirektoratet har forhandlet med Vy og Flytoget, og har nå konkludert med at Vy hadde det beste tilbudet. – Avtalen gjelder for ti år, og vil over tid gi et bedre tilbud til passasjerene på hele Østlandet. Både Flytoget og Vy har levert solide og godt gjennomarbeidede tilbud, og vi har hatt konstruktive og gode forhandlinger underveis, sier Sletta. Lavest pris ga størst utslag Tilbudene fra Vy og Flytoget ble vurdert i forhold til kundetilfredshet, rutetilbud og pålitelighet, i tillegg til kostnader for staten, gjennomføringsrisiko og effektiv utnyttelse av infrastruktur. Trafikken på Østlandet er fordelt på to avtaler: Østlandet 1 og Østlandet 2. Flytoget ble invitert til å forhandle om Østlandet 2, mens Vy først ble invitert til å forhandle om Østlandet 1 og senere om begge avtalene samlet. Begge selskapene skårer høyt på kvalitet, pålitelighet og kundetilfredshet, mens Vys tilbud om begge avtalene var det billigste. Vy ble også vurdert som det beste alternativet med tanke på risiko for en god gjennomføring. – Vys tilbud for hele Østlandet var rundt én milliard kroner lavere enn summen av tilbudene fra Vy og Flytoget for henholdsvis Østlandet 1 og Østlandet 2. Flytoget kom bedre ut på noen parametre, men pris ble utslagsgivende, sier Sletta. Anbudet innebærer at Flytogtilbudet vil fortsette som i dag de neste fem årene, men at det er uvisst hva som skjer når perioden er ute.

 • Fortsatt ulmet det i tre hus midt blant den tettbygde, verneverdige bebyggelsen i sentrum av byen, når innbyggerne våknet opp i dag. To verneverdige hus fra 1800-tallet gikk tapt i brannen i Kragerø sentrum. sier Tanja Røskar, tidligere byantikvar i Kragerø i følge NRK. Rett før halv åtte søndag morgen hadde de 70–80 brannfolkene som gjennom natten hadde kjempet mot flammene endelig fått kontroll på brannen, og kunne konstatere at faren for en stor bybrann var over. Brannalarmen gikk rett etter klokka 20 lørdag, og nødtelefonene begynte å kime hos brannvesenet. Brannen hadde oppstått i en butikk midt i Kragerø sentrum hvor den rakk å herje, før den spredte seg videre til 2. og 3. etasje i bygningen. Senere måtte brannvesenet innse at brannen hadde overtaket, og den spredte seg til tre hus. Dette gjorde at man lenge fryktet en stor bybrann i Kragerø. Brannmannskaper fra både Kragerø, Bamble, Porsgrunn, Drangedal, Skien og Gjerstad har sammen med mannskap fra Sivilforsvaret jobbet gjennom hele natten. I morgentimene kunne man konstatere at de hadde fått kontroll, og at en stor bybrann var avverget. Brannårsaken er ukjent Politiet kjenner foreløpig ikke årsaken til at brannen startet, og oppfordrer vitner som var i nærheten i tidsrommet brannen startet, om å ta kontakt.

 • Brannen har spredd seg til nabobygg og publikum oppfordres til å holde seg unna området. Brannvesenet utelukker ikke spredning natt til søndag. Brannsjefen i Kragerø, Morten Meen Gallefoss sier at slukkingen av brannen i den gamle trebebyggelsen i Kragerø der nå tre hus brenner, er intens og vanskelig, og tilføyer at den tette bebyggelsen gjør det vanskelig å få kontroll på brannen. – Jeg tør ikke si at vi har kontroll. Vi har oversikt, men ikke kontroll. Vi har mannskaper rundt hele kvartalet som brenner. Brannvesenet har, i tillegg til de styrkene som er på plass, forsterkninger i form av røykdykkere og en mannskapsbil fra Gjerstad, Porsgrunn og Skien. Brannsjefen sier at i tillegg til slukking fra bakken og fra stigebiler, bruker brannvesenet røykdykkere og drone for å se etter flammer. – Det er vanskelig fordi det sprer seg fra seksjon til seksjon. Branngassene flytter seg fra hulrom til hulrom. Mellom 70 og 80 brannfolk og røykdykkere fra store deler av Telemark og Agder bistår nå med brannslukkingen i sentrum av Kragerø. I tillegg bistår frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps og Norsk Folkehjelp. Kystvakten er med, og Sivilforsvaret er innkalt, i følge ordfører Grunde Wegar Knudsen. Kommunen bemanner rådhuset hvor innbyggere kan få hjelp. De er også til stede på evakueringssenteret på Kragerø Sportell der rundt 20 beboere er innlosjert. Der er også psykososialt team parat til å hjelpe, sier Knudsen.

De siste sakene fra INNLANDET

 • Politiet i Sør-Øst har torsdag, på dagen en måned etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen, pågrepet og siktet en mann for ugjerningen. Det er politiet selv som melder om dette i en pressemelding. Pågripelsen skal ha funnet sted i Innlandet politidistrikt torsdag formiddag. Politiet har siden drapet gjort undersøkelser ved og i området rundt hytta han ble funnet ved. Hytta ligger skjermet til i skogen. Jonas ble funnet drept i en bil ved hytta 17. august. Jonas Aarseth Henriksen var en kjent «Tik Toker» med en betydelig følger-skare, og han hadde status som fornærmet i flere pågående straffesaker som gikk på trusler og hærverk i tiden før han ble funnet drept. I følge NRK hadde flere vanner av Jonas fortalt at at han har vært mye redd og har fryktet for sin egen sikkerhet, og at da han hadde flyttet hjem til Hønefoss i vår, ville han ikke fortelle dem hvor han bodde.

 • I følge en pressemelding fra Politiet, var det Fredrik Løvbrøtte Holthe (33) fra Kolbu og Odd Normann Strande (56) fra Raufoss som omkom  etter at et småfly havarerte nær Reinsvoll flyplass i går. Pårørende er varslet og orientert om at navnene frigis. Flyet som havarerte var et amatørbygget fly,  fra 1991, og er spesialkonstruert for å kunne brukes til introduksjon, opplæring og konkurranse innen såkalt fly-akrobatikk. Manufacturer: MPL Aviation LT Model: Christen Eagle II MSN: S308 Airworthiness Category: Aerobatic, Amateur Built, Experimental Production year: 1991 (32 years old) Det er sjelden ulykker med denne flytypen, og  i motsetning til mikrofly er slike fly sertifiserte, noe som betyr at både fly og pilot er godkjent av Luftfartstilsynet. Flyplassen på Reinsvoll drives av Gjøvik og Toten flyklubb. Åstedet vil bli undersøkt av flyhavarikommisjonen og politiets kriminalteknikere for å finne årsaken til flyhavariet. Politiet opplyste mandag klokken 20.56 at det var to menn fra Toten som var forulykket og bekreftet omkommet. Flere pårørende av de omkomne befant seg på flyplassen da ulykken inntraff. Politiet og havarikommisjonen er på plass for å undersøke flyvraket. Årsaken til ulykken er det foreløpig ikke mulig å si noe om enda, sier politiet i en pressemelding. Havarikommisjonen har bedt Meteorologisk institutt om en utfyllende værrapport fra området og vil, så snart det lar seg gjøre, frakte flyvraket fra ulykkesstedet til Statens Havarikommisjons hangar på Kjeller for videre undersøkelser.  

 • I følge en pressemelding fra Politiet, var det Fredrik Løvbrøtte Holthe (33) fra Kolbu og Odd Normann Strande (56) fra Raufoss som omkom  etter at et småfly havarerte nær Reinsvoll flyplass i går. Flyet som havarerte var et såkalt akrofly av typen Christen Eagle II., som benyttes til luftakrobatikk. Det var meldinger om et smell fra folk fra området flyet styrtet i som førte til at nødetatene rykket ut. Flyet skal ha styrtet i ett skog og myrlendt terreng. Flyplassen på Reinsvoll drives av Gjøvik og Toten flyklubb. Politiet bekrefter at det er snakk om et mindre fly som har styrtet sør for flyplassen. Det var luftambulansen som oppdaget flyet som hadde styrtet i terrenget sør for Reinsvoll flyplass. Nestleder ved flyplassen Åge Ensrud, sa til NRK tidligere mandag kveld at han foreløpig ikke var kjent med hvilket fly det er. Pårørende blir nå ivaretatt på rådhuset på Raufoss av Vestre Toten kommunes kriseteam samt representanter for politiet. Åstedet vil bli undersøkt av flyhavarikommisjonen og politiets kriminalteknikere for å finne årsaken til flyhavariet. Politiet opplyste klokken 20.56 at to menn fra Toten er bekreftet omkommet. De opplyser videre at flere pårørende av de omkomne befant seg på flyplassen da ulykken inntraff. Bjørn Roar Hegge som bor på den andre siden av Mjøsa forteller til Dagbladet at han ble vitne til styrten. Han forteller til avisen at han har klar sikt til Toten-siden. – «Jeg satt på terrassen med kona og svigerforeldrene mine, og så flyet i lufta, det hadde bra høyde. Plutselig mistet det høyde veldig fort, det gikk veldig brått ned», kunne Hegge fortelle til Dagbladet.  

De siste sakene fra NORDLAND

 • Brannvesenet fikk kl 17.21 melding om en gress og lyngbrann i fjellsiden ved Husby-området i Hadsel kommune i Vesterålen Brannen oppsto som følge av en bråtebrann som kom ut av kontroll. De som foretok bråtebrenningen hadde varslet 110 sentralen på forhånd, men fikk problemer da vinden skal ha snudd. Innsatsleder Øyvind Stensø Skjørholm i Hadsel Brann og Redning kunne fortelle at syv brannfolk var i arbeid oppe i lia, og at de brukte en såkalt «pisk» for å slå ned flammene. En pisk er ett redskap bestående av flere metallblader som ligger oppå hverandre i en vifteform i enden av en stang.    

 • Det var en forbipasserende som meldte fra til politiet om åpne flammer i bygningen. Politiet fikk melding klokken 06.53 fra publikum, en tilfeldig forbipasserende. Da var det allerede synlige flammer i bygget. Politiet har evakuert to nærliggende hus. Røyken går inn over boligområder – Beboere bes holde vinduer lukket og ikke bevege seg i områder med røyk. Politiet evakuerer folk fra to nærliggende bygg til huset hvor det brenner i Sjøgata på Melbu. Det er et gammelt trehus med flere leiligheter som brenner, ifølge politiet. To personer har kommet seg ut. «Ut fra det vi vet nå er det ikke noe som tyder på at det er noen savnede.» sier politiet. Brannvesenet i Hadsel skal ha fått forsterkninger fra Sortland. Ifølge Bladet Vesterålen er det et hus i Sjøgata som brenner. Vår fotograf Thomas Gundersen så røyken tydelig hjemmefra i morgentimene, og kommenterer brannen slik. «Trasig å våkne til synet av at et stykkje Melbu-historie som går opp i røyk.» Thomas Gundersen Vekket av lyden fra brannen Kerstin Kjelstrup-Olsen Barosen bor ikke langt unna, og ble vekket av lyden fra brannen, skriver Bladet Vesterålen. «Vi hørte knitringa, og jeg begynte først å lure på om det var snøsmeltinga vi hørte så godt. Så tittet jeg ut vinduet og så en forferdelig svart røyk» Kerstin Kjelstrup-Olsen Barosen til Bladet Vesterålen. Brennes ned Politiet melder nå at brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning. Brannvesenet driver fortsatt slokking på stedet. Alle beboere er gjort rede for. De evakuerte ivaretas av kommunen. Ett bygg med mye historie er tapt Bygget som nå brenner har hatt flere brukere opp gjennom årene. Det ble bygget som fabrikklokale til Aktieoljeklædefabriken Fram i 1897, senere Fram Oljeklæfabrikk A/S (stiftet 1932). Etterhvert kom Helly Hansen inn på eiersiden i selskapet, og frem til 1982 ble det produsert sydvester, regntøy og til og med telt ved fabrikken. I nyere tid har bygget vært disponert av en lokal entreprenør, og Hadsel videregående skole avd. Melbu  

 • Politiet utelukker ikke at det kan ha skjedd noe straffbart og et større område i sentrum av Stokmarknes var avsperret. Politiet har gått ut med en pressemelding. som forteller at: «Politiet i Nordland fikk i dag klokka 09.00 melding om funn av en død person, liggende ute i Stokmarknes sentrum. Politiet i Nordland har derfor sperret av et området i sentrum, og har startet etterforskning.» Den avdøde er en kvinne i 50årene med lokal tilhørighet. Pårørende er varslet. Politiet etterforsker bredt ut fra flere hypoteser, med tanke på hva som kan ha skjedd. Politiet i Nordland er i en tidlig fase av etterforskningen og har ikke ytterligere informasjon. Per nå har vi ingen opplysninger på at det har skjedd noe straffbart, men politiet utelukker ingenting. Brannvesenet var til stede med flere biler, for å hindre innsyn til området.

 • Politiet ber nå om tips etter at fotgjenger omkom i en trafikkulykke i Kabelvåg i Nordland. Ulykken inntraff i morgentimene på E10 i Kabelvåg i Nordland. Politiets melding på Twitter: «E10, Urastabben. Vegen er stengt grunnet trafikkuhell. Vi har pr nu ingen opplysninger om uhellet. Pårørende er varslet.» Politiet i Nordland på Twitter kl. 08.30 Uhellet skjedde i nordøst-enden av Kabelvåg. Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, men politiet har startet sin etterforsking. Politiet ber nå om tips dersom noen har gjort observasjoner i forbindelse med ulykken. Politiets melding på Twitter: «En fotgjenger omkom i forbindelse med ulykken. Pårørende er varslet. Hendelsesforløpet er uklart. Politiet har startet etterforsking. Dersom noen har gjort observasjoner i forbindelse med ulykken, ring politiet på 02800.» Politiet i Nordland på Twitter kl. 13.58

De siste sakene fra MØRE OG ROMSDAL

 • Coop tilbakekalte sine Xtra grillpølser tidligere i dag, på grunn av mistanke om listeria i produktet, men det viser seg nå at de ikke er alene om å måtte tilbakekalle. Nå må også First Price tilbakekalle sine grillpølser av samme grunn. Tilbakekallingen gjelder First Price-produkter merket med best-før-dato: 22.04.23, 23.04.23 og 24.04.23. Pølsene det gjelder, er kun solgt i Vestland og Møre og Romsdal. Produktet er allerede fjernet fra butikk. Forbrukere bes kaste produktet eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon.

 • Farevarsel fra YR.NO Område Gjelder for Kyst og fjordstrøk av Troms og Vest-Finnmark. Fra tirsdag ettermiddag ventes lokalt kraftige vindkast på 27-33 m/s fra sørvest, og opp i full storm på kysten. Vinden vil øke først i Troms og minke sist i Vest-Finnmark. Onsdag ventes lokalt kraftige vindkast på 27-33 m/s fra sørvest, og full, kan hende sterk, storm. Vinden vil øke først i Lofoten.Anbefaling Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade. Konsekvenser Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer. Tidsperiode Tirsdag 7. februar kl. 12:00 – vinden øker Tirsdag 7. februar kl. 20:00 – vinden løyer Gjelder for Mesteparten av Nord-Norge. Anbefaling Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade. Konsekvenser Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer. Tidsperiode Onsdag 8. februar kl. 03:00 – vinden øker Torsdag 9. februar kl. 01:00 – vinden løyer Deler av Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane Fra onsdag formiddag til tidlig natt til torsdag ventes det lokalt kraftige vindkast på 27-30 m/s fra sørlig retning. På kysten ventes kraftige vindkast omkring 35 m/s, og sterk storm, ved Stad orkan. Vinden øker først i vest. Anbefaling Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade. Konsekvenser Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Tidsperiode Onsdag 8. februar kl. 10:00 – vinden øker Torsdag 9. februar kl. 03:00 – vinden løyer Vi tar gjerne imot dine bilder av uværet, men vær forsiktig når du tar de. Ta hensyn til uværet! Send bilder og korte videoer til: tips@3fm-norge.no

 • To politibetjenter i Møre og Romsdal politidistrikt har fått status som mistenkte etter ett dødsfall i Ålesund i helgen. Spesialenheten for politisaker har startet etterforsking av ett dødsfall i Ålesund i helgen, hvor to politibetjenter nå har fått status som mistenkte. I ett intervju med NRK, sier Thomas Arntsen, som er etterforskingsleder i Spesialenheten at de to politibetjentene blir avhørt med status som mistenkt. Dette er helt rutinemessig i en slik sak. Det er ikke grunnlag for å sikte de to politibetjentene per nu. Dette blir etterforsket som tjenestefeil. Det var VG som omtalte saken først. Lørdag rykket politiet ut til melding om en blodig mann i veibanen i Ålesund sentrum. Politiet skal da ha sett seg nødt til å bruke fysisk makt for å få kontroll på personen. Politiet så seg så nødt til å bruke fysisk makt for å få kontroll på personen. Det ble deretter forsøkt livreddende førstehjelp på personen, før han fraktet til og erklært død på Ålesund sykehus. Mannen vil bli obdusert.

De siste sakene fra ROGALAND

 • 6. februar i år ble 52 år gamle Johny Vassbakk dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs i 1995.Kort tid etter han fikk opplest dommen, falt han om i rettssalen. Vassbakk har hele tiden nektet for å ha noe med saken å gjøre, og anket naturlig nok saken. I morgen starter rettforhandlingene i Gulating Lagmannsrett og alle spør seg hvilke muligheter han har for å bli frikjent. For å gi svaret på det, må man kunne se inn i fremtiden. Forsvarets muligheter ligger i DNAet som er påvist på Birgittes strømpebukse. dersom de kan skape rimelig tvil om det kan være påført på annen måte enn gjennom gjerningen og gjerningsøyeblikket vil de kunne klare det. Alt dette skal retten gjennomgå gjennom rettforhandlingene som altså starter i morgen 5 september. Statistikken taler mot Vassbakk I følge NRK taler statistikken for å omgjøre dommen i lagmansretten mot Vassbakk. De kan melde at kun tre av 47 drapsdommer er omgjort siden 2015. Om statistikk er til å stole på? Det får vi se når saken er ferdigbehandlet i Gulating lagmannsrett. Det som er sikkert er at Vassbakks DNA ble funnet på strømpebuksa til Birgitte Tengs, og at forsvarerne sår tvil om hvordan dette DNAet kan ha havnet på strømpebuksa. De mener at det har skjedd på ett annet tidspunkt enn ved selve gjerningstidspunktet, noe de også gjorde i tingretten. Denne gangen har de hentet inn en ny ekspert.

 • En 16-åring og 18-åring omkom etter at en bil endte opp i vannet ved Moi i Rogaland mandag kveld. En tredje ungdom klarte å komme seg ut av bilen før den gikk under. Det ble forsøkt hjerte- og lungeredning på to personer som ikke kom seg ut av bilen, før de ble fløyet til Haukeland, hvor de ble erklært døde tirsdag. Politiet har nå frigitt navnene på de to, i samråd med de pårørende. Det var den 16 år gamle Mikael Åvedal Bakken og den 18 år gamle Alexander Kro Hanssen som omkom i den tragiske trafikkulykken på Moi mandag kveld. Begge guttene var bosatt på Moi. Politiet etterforsker ulykken.

 • To tenåringsgutter ble fløyet til Haukeland sjukehus med ambulansehelikopter etter at en bil endte opp i vannet ved Moi i Rogaland i går kveld. En tredje klarte å komme seg ut av bilen før den gikk under. Det ble utført hjerte- og lungeredning på to personer som var i bilen, før de ble fløyet til Haukeland. Det var tre tenåringsgutter i bilen. En av dem klarte å redde seg ut av bilen, og fikk varslet om ulykken via telefon. – Han er nå avhørt av politiet Bilen lå på under to meters dyp, ifølge Rogaland Brann og Redning. I dag kom den triste meldingen om at de to hadde omkommet i ulykken. Lund kommune har opprettet pårørende-senter på rådhuset. , Bedehuset er også åpnet for ungdommer som har behov for å møtes etter trafikkulykken. Kommunen har også iverksatt et eget opplegg for skoleklassene der de involverte ungdommene går. I ettermiddag blir også kirken åpnet.  

De siste sakene fra AGDER

 • Seremonien er avsluttet. Les vår nekrolog over Maren her.

 • Maren Walvik Johnsen sovnet stille inn med familien rundt seg i går. Hun har gjennom sykdommen vært åpen og formidlet sykdomsforløpet. I går sovnet hun inn. «Det er med stor sorg og blødende hjerte jeg dessverre må melde at min og vår alles kjære Maren døde fra oss i går ettermiddag.» Kjetil Johnsen (Faren) på Facebook. Maren har i mediene tidligere fortalt om celleprøven hennes som ble feiltolket, som medførte at livmorhalskreften ikke ble oppdaget før det var for sent. Maren døde av sykdommen, bare 29 år gammel, fordi norsk helsevesen feilet grovt. Burde bytte vaksine Maren mente blant annet Norge burde bytte vaksinen som brukes mot virusgruppen (HPV) som er tett forbundet med livmorhalskreft. I Norge bruker helsevesenet en annen HPV-vaksine enn i resten av Skandinavia. Maren hadde tatt HPV-vaksinen, og tok sin første celleprøve som 25-åring. Men helsevesenet feiltolket celleprøven. Dermed ble ikke kreften oppdaget før hele to år senere, og da hadde dessverre kreften spredt seg. Forbedret seg Siden Maren fikk påvist kreft, sier helsevesenet at de har forbedret testrutinene sine. Fra og med 1. januar i år skal livmorhalsprøvene til kvinner mellom 30 og 69 år undersøkes med en HPV-test. Det hadde ikke hjulpet Maren. Maren ble bare 29 år gammel. «Maren var en inspirator for mange, også for meg. Husk at Maren ønsker vi skal feire livet og minnene, alt det morsomme – det som gir oss glede. Også nå som hun er borte» Kjetil Johnsen (Faren)  

 • I dag ba Riksadvokaten om gjenåpning av saken mot Jan Helge Andersen. Nå må Gjenopptakelseskommisjonen ta stilling til hva som skal skje videre. Etter at Viggo Kristiansen ble frifunnet i Baneheia-saken for rundt tre måneder siden, har Riksadvokaten i dag, bedt om at saken mot Jan Helge Andersen blir gjenopptatt. Det skriver Riksadvokatembetet i en pressemelding. «Riksadvokaten ber om at Gjenopptakelseskommisjonen beslutter gjenåpning av Kristiansand byretts dom 1. juni 2001» Riksadvokaten i sin påtegning. Begjæringen om gjenåpning dreier seg om drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10), som Viggo Kristiansen først ble dømt for, men siden blankt frifunnet. Jan Helge Andersen ble frikjent for dette drapet, men idet Kristiansen ble frifunnet for drapet og voldtekt i desember i fjor, satt derfor politiet igjen med et uoppklart drap, og kun en person som beviselig har vært på åstedet. I hvert fall ut fra hva etterforskningen har vist så langt.

De siste sakene fra VIKEN

 • Politiet i Sør-Øst har torsdag, på dagen en måned etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen, pågrepet og siktet en mann for ugjerningen. Det er politiet selv som melder om dette i en pressemelding. Pågripelsen skal ha funnet sted i Innlandet politidistrikt torsdag formiddag. Politiet har siden drapet gjort undersøkelser ved og i området rundt hytta han ble funnet ved. Hytta ligger skjermet til i skogen. Jonas ble funnet drept i en bil ved hytta 17. august. Jonas Aarseth Henriksen var en kjent «Tik Toker» med en betydelig følger-skare, og han hadde status som fornærmet i flere pågående straffesaker som gikk på trusler og hærverk i tiden før han ble funnet drept. I følge NRK hadde flere vanner av Jonas fortalt at at han har vært mye redd og har fryktet for sin egen sikkerhet, og at da han hadde flyttet hjem til Hønefoss i vår, ville han ikke fortelle dem hvor han bodde.

 • Politiet er på stedet i forbindelse med at det har gått et jordras i nærheten av Ådalsveien i Ringerike. Lengden på raset skal være anslagsvis 100 meter. Ingen personer, bygninger eller materiell er skadet. Beboere i en bolig er foreløpig evakuert. Geolog er på plass, og et helikopter har flydd over området. Det er politiet i Sør-Øst som melder dette på Twitter/X. https://twitter.com/politietsorost/status/1688539918060916736

 • Med leirskredet på Ask natt til 30. desember 2020, friskt i minnet er mange naturlig nok engstelige, Derfor tilbyr Gjerdrum kommune ekstra hjelp til folk som ble rammet av kvikkleireskredet i desember 2020. Dette gjør de i tillegg til å øke beredskapen. Det er NRK som meldte dette først. «Mange er engstelige når det er sånt vær som det er nå, Ressurssenteret som har fulgt opp berørte etter skredet har økt tilgjengeligheten for folk som tar kontakt.» Ordfører Anders Østengen. Ordfører Østensen sier også at situasjonen følgen nøye ute nøye og at de nå får testet alle tiltakene som er gjort etter skredet. – Vi har jo hatt veldig fokus på overvannshåndtering og er nok en kommune som er godt rustet. Men mentalt er det veldig tøft. Vi vet at sterk nedbør og erosjon kan ha katastrofale følger, sier ordføreren. Han sier at det ikke er planlagt evakueringer og at det ikke er grunnlag for det på nåværende tidspunkt.

De siste sakene fra OSLO

 • Oslo politidistrikt har i dag sendt forslag om tiltalebeslutning mot Zaniar Matapour til Oslo statsadvokatembeter, etter den skalte Pride-skytingen i Oslo sentrum 25. juni 2022. I siktelsen mot Matapour står det at han er siktet for å ha begått en grov terrorhandling, jf. straffeloven § 132. Det er til nå riksadvokaten som skal ta stilling til om det skal reises tiltale, og i så fall hvordan tiltalen skal utformes, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding. Siktelsene mot Arfan Bhatti og to andre personer opprettholdes. Førstnevnte er begjært utlevert fra Pakistan, og dag ble Arfan Bhatti avhørt i den lokale rettsinstansen i Pakistan som behandler utleveringssaken mot ham. Bhatti hevdet i retten i Islamabad i dag, at han blir forfulgt av norsk politi på grunn av sin religion. Etter flere uker med forsinkelser og utsettelser fikk Bhatti i dag endelig mulighet til å forklare seg muntlig og svare på dommerens spørsmål. Arfan Bhatti erklærte seg selv uskyldig og sa at beskyldningene mot ham framsatt av PST og norsk politi er falske. Neste rettsmøte skal være den 6. september, som da vil gi det føderale politiet mulighet til å foreta ett kryssforhør av Bhatti og konfrontere ham med de norske bevisene for hans mulige innblanding i skyteepisoden i Oslo. Det er ikke klart når utleveringen kan skje. På denne bakgrunnen er det nå opp til statsadvokaten og riksadvokaten å vurdere om det bør gjennomføres en separat hovedforhandling mot Matapour, eller om hovedforhandlingen bør vente til etterforskningen mot alle de siktede er avsluttet, skriver politiet.

 • Et forsøk på et såkalt DDos tjenestenektangrep på Stortingets nettsider ble registrert tirsdag formiddag av Stortingets IT- og sikkerhetsavdeling. I følge sikkerhetsavdelingen ble angrepet raskt oppdaget og håndtert, men det kan ha ført til noe ustabilitet på Stortingets nettsider. Tjenestenektangrep, eller DDoS-angrep (Distributed Denial of Service), er data-angrep der målet er å overbelaste nettsider slik at de ikke fungerer som de skal. Den 12 august måtte Stortingets IT- og sikkerhetsavdeling stenge og endre Stortingets epost-løsning etter at det hadde vært ett data-angrep mot så mange som tolv departementer.

 • Seremonien er avsluttet. Les vår nekrolog over Maren her.

INNENRIKS

 • Politiet i Sør-Øst har torsdag, på dagen en måned etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen, pågrepet og siktet en mann for ugjerningen. Det er politiet selv som melder om dette i en pressemelding. Pågripelsen skal ha funnet sted i Innlandet politidistrikt torsdag formiddag. Politiet har siden drapet gjort undersøkelser ved og i området rundt hytta han ble funnet ved. Hytta ligger skjermet til i skogen. Jonas ble funnet drept i en bil ved hytta 17. august. Jonas Aarseth Henriksen var en kjent «Tik Toker» med en betydelig følger-skare, og han hadde status som fornærmet i flere pågående straffesaker som gikk på trusler og hærverk i tiden før han ble funnet drept. I følge NRK hadde flere vanner av Jonas fortalt at at han har vært mye redd og har fryktet for sin egen sikkerhet, og at da han hadde flyttet hjem til Hønefoss i vår, ville han ikke fortelle dem hvor han bodde.

 • Det du fikk presentert her klokken 21.00 er en landsprognose, først og fremst basert på forhåndsstemmene som har kommet inn. Så mange som nesten 1,3 milloner har forhåndsstemt. Prognosen har INGEN betydning for din kommune, men forteller mye om hvordan partiene ville gjort det dersom det var Stortingsvalg, og alle stemmene var opptalt. Tall fra NRK: H 24,3% +4,2 AP 21,3% -3,5 SP 9,7% -4,7 FRP 11,4% +3,2 SV 7,0% +0,9 V 4,8% +0,9 MDG% 3,9 -2,8 R 3,7% -0,1 KRF 3,9% -0,1 Enda bedre gjør Høyre det på TV2 sin prognose. Der skårer de hele 26,2%

 • 6. februar i år ble 52 år gamle Johny Vassbakk dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs i 1995.Kort tid etter han fikk opplest dommen, falt han om i rettssalen. Vassbakk har hele tiden nektet for å ha noe med saken å gjøre, og anket naturlig nok saken. I morgen starter rettforhandlingene i Gulating Lagmannsrett og alle spør seg hvilke muligheter han har for å bli frikjent. For å gi svaret på det, må man kunne se inn i fremtiden. Forsvarets muligheter ligger i DNAet som er påvist på Birgittes strømpebukse. dersom de kan skape rimelig tvil om det kan være påført på annen måte enn gjennom gjerningen og gjerningsøyeblikket vil de kunne klare det. Alt dette skal retten gjennomgå gjennom rettforhandlingene som altså starter i morgen 5 september. Statistikken taler mot Vassbakk I følge NRK taler statistikken for å omgjøre dommen i lagmansretten mot Vassbakk. De kan melde at kun tre av 47 drapsdommer er omgjort siden 2015. Om statistikk er til å stole på? Det får vi se når saken er ferdigbehandlet i Gulating lagmannsrett. Det som er sikkert er at Vassbakks DNA ble funnet på strømpebuksa til Birgitte Tengs, og at forsvarerne sår tvil om hvordan dette DNAet kan ha havnet på strømpebuksa. De mener at det har skjedd på ett annet tidspunkt enn ved selve gjerningstidspunktet, noe de også gjorde i tingretten. Denne gangen har de hentet inn en ny ekspert.

 • Oslo politidistrikt har i dag sendt forslag om tiltalebeslutning mot Zaniar Matapour til Oslo statsadvokatembeter, etter den skalte Pride-skytingen i Oslo sentrum 25. juni 2022. I siktelsen mot Matapour står det at han er siktet for å ha begått en grov terrorhandling, jf. straffeloven § 132. Det er til nå riksadvokaten som skal ta stilling til om det skal reises tiltale, og i så fall hvordan tiltalen skal utformes, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding. Siktelsene mot Arfan Bhatti og to andre personer opprettholdes. Førstnevnte er begjært utlevert fra Pakistan, og dag ble Arfan Bhatti avhørt i den lokale rettsinstansen i Pakistan som behandler utleveringssaken mot ham. Bhatti hevdet i retten i Islamabad i dag, at han blir forfulgt av norsk politi på grunn av sin religion. Etter flere uker med forsinkelser og utsettelser fikk Bhatti i dag endelig mulighet til å forklare seg muntlig og svare på dommerens spørsmål. Arfan Bhatti erklærte seg selv uskyldig og sa at beskyldningene mot ham framsatt av PST og norsk politi er falske. Neste rettsmøte skal være den 6. september, som da vil gi det føderale politiet mulighet til å foreta ett kryssforhør av Bhatti og konfrontere ham med de norske bevisene for hans mulige innblanding i skyteepisoden i Oslo. Det er ikke klart når utleveringen kan skje. På denne bakgrunnen er det nå opp til statsadvokaten og riksadvokaten å vurdere om det bør gjennomføres en separat hovedforhandling mot Matapour, eller om hovedforhandlingen bør vente til etterforskningen mot alle de siktede er avsluttet, skriver politiet.

 • I følge en pressemelding fra Politiet, var det Fredrik Løvbrøtte Holthe (33) fra Kolbu og Odd Normann Strande (56) fra Raufoss som omkom  etter at et småfly havarerte nær Reinsvoll flyplass i går. Pårørende er varslet og orientert om at navnene frigis. Flyet som havarerte var et amatørbygget fly,  fra 1991, og er spesialkonstruert for å kunne brukes til introduksjon, opplæring og konkurranse innen såkalt fly-akrobatikk. Manufacturer: MPL Aviation LT Model: Christen Eagle II MSN: S308 Airworthiness Category: Aerobatic, Amateur Built, Experimental Production year: 1991 (32 years old) Det er sjelden ulykker med denne flytypen, og  i motsetning til mikrofly er slike fly sertifiserte, noe som betyr at både fly og pilot er godkjent av Luftfartstilsynet. Flyplassen på Reinsvoll drives av Gjøvik og Toten flyklubb. Åstedet vil bli undersøkt av flyhavarikommisjonen og politiets kriminalteknikere for å finne årsaken til flyhavariet. Politiet opplyste mandag klokken 20.56 at det var to menn fra Toten som var forulykket og bekreftet omkommet. Flere pårørende av de omkomne befant seg på flyplassen da ulykken inntraff. Politiet og havarikommisjonen er på plass for å undersøke flyvraket. Årsaken til ulykken er det foreløpig ikke mulig å si noe om enda, sier politiet i en pressemelding. Havarikommisjonen har bedt Meteorologisk institutt om en utfyllende værrapport fra området og vil, så snart det lar seg gjøre, frakte flyvraket fra ulykkesstedet til Statens Havarikommisjons hangar på Kjeller for videre undersøkelser.  

UTENRIKS

 • Den kenyansk-britiske sangeren og komponisten Roger Whittaker er død, 87 år gammel. Ifølge avisen Bild gikk musikeren bort på et sykehus sør i Frankrike. Han hadde familien ved sin side. – Roger var en ikonisk kunstner, en fantastisk ektemann og far. Han rørte så mange hjerter med musikken sin gjennom hele livet og vil alltid leve videre i minnene våre, heter det i en uttalelse fra familien. Roger Whittaker The last farewell Roger Whittaker fikk sitt første gjennombrudd som musiker da han opptrådte i et TV-show for Ulster Television kalt This And That. Våren 1964 møtte han sin framtidige ektefelle, Natalie, og de ble gift 15. august. De bosatte seg i England og fikk etter hvert fem barn: Emily, Lauren, Jessica, Guy og Alexander. I løpet av tiden han arbeidet som lærer i Sør-Afrika, begynte han å synge og underholde i lokale puber, og han begynte å skrive sine egne sanger. Han gjorde en demo-innspilling som fant veien til en musikkpublisher som lot han spille inn sin første singel, The Charge of the Light Brigade. Hans neste utgivelse, Steel Man, ble spilt en god del i radioen før den også gikk inn på de engelske listene. Det ble hans første hit, og han begynte å satse på en musikalsk karriere. Etter flere plater deltok han på et britisk lag i den årlige musikkfestivalen i Knokke i Belgia, hvor han sang musikalmelodien If I Were a Rich Man. Han sang også sin egen komposisjon, Mexican Whistler, og det var utslagsgivende for at det britiske laget vant konkurransen. Mexican Whistler begynte deretter å gå verden rundt på hitlistene. Han begynte å turnere i Europa og delta i ulike lands fjernsynsprogram. Skjønt han var fortsatt bortimot ukjent i England inntil sangen The Leavin’ (Durham Town) begynte å klatre på de engelske listene høsten 1969, til Whittakers egen overraskelse. «Jeg hadde ingen tro på den sangen i det hele tatt,» har han uttalt. Hans mest kjente sang ble The Last Farewell. som først ble innspilt i 1971. Sangteksten ble skrevet i Birmingham i England. En sølvsmed hadde skrevet et dikt til en konkurranse der vinneren fikk diktet tonsatt av Roger Whittaker. Last Farewell var ironisk nok ikke vinnerdiktet, men ble innspilt sammen med en annen sang, Why. The Last Farewell fikk stor oppmerksomhet i USA fordi innringere spurte etter den i et radioprogram. I ukene etter ble den en stor slager over hele verden. I USA ble den en Top 20-hit i 1975 og solgte 11 000 000 eksemplarer og åpnet USA for Whittaker, men han var spesielt populær i Tyskland, en berømmelse som også nådde Norge, og Whittaker dro på en Europaturne i kjølvannet av suksessen med The Last Farewell.>The last farewell>>

 • SISTE: Ti mennesker omkom i en flystyrt i Russland. Russiske luftfartsmyndigheter har nå bekreftet at Wagner-sjef Prigozjin og Wagner-grunnlegger Dmitrij Utkin var blant de omkomne. Flyet var på vei fra Moskva til St. Petersburg, og Jevgenij Prigozjin samt Wagners grunnlegger Dmitrij Utkin skal ha stått på passasjerlisten. Wagner gruppen hevder at Jevgenij Prigozjin, og Dmitrij Utkin er blant de omkomne. Det er foreløpig mange ubekreftede påstander i forbindelse med styrten, men det regnes som svært sikkert at alle de 10 som var ombord omkom, selv om bare 8 så langt er bekreftet drept. Det spekuleres i om flyet kan ha blitt skutt ned av Russland. Videoen under, som ikke er bekreftet, skal vise flyet som styrter. På den russiske nettsiden Fontanka i St. Petersburg, kan man lese: – Vi bekrefter, med henvisning til våre kilder, at Prigozjin var ombord i det nedskutte privatflyet. Sammen med ham var også hele ledelsen i den private leiesoldat-gruppen Wagner, inkludert Dmitrij Utkin. Flystyrten skjedde i følge russiske medier i nærheten av landsbyen Kuzhenkino, som ligger mellom Moskva og St. Petersburg. Det russiske departementet for krisehåndtering melder på meldingstjenesten Telegram at det private jetflyet dro fra Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i den russiske hovedstaden og skulle til St. Petersburg, og at det var ti mennesker om bord, inkludert tre besetningsmedlemmer. Ifølge foreløpige opplysninger omkom alle som var om bord.

 • Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter at en militærbase har blitt angrepet, og russiske militærbloggere har publisert bilder av bombefly i brann på basen som ligger i Novgorod fylke nordvest i Russland. Angrepet skal ha funnet sted på lørdag. Ifølge flere uavhengige kilder dreier det seg om to fly av typen TU-22M3 som er ødelagt i angrepet. Det anerkjente amerikanske instituttet Institute for the study of war ISW bekrefter angrepet gjennom russiske kilder, og at det skal ha ført til tap på russisk side. TU-22M3 er et fly av en eldre type som har blitt oppgradert og modernisert. Denne flytypen er den samme som tidligere har blitt brukt til å sende krysserraketter mot Ukraina. Det ses som en stor seier for Ukraina at landet har klart å angripe mål langt inne i Russland.

 • Den irske artisten og låtskriveren Sinéad O’Connor er død, 56 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ukjent. O’Connor har vært svært åpen i mediene om sine psykiske lidelser. – Det er med stor sorg at vi kunngjør bortgangen til vår kjære Sinéad. Hennes familie og venner er knust og ber om respekt for privatlivet i denne svært vanskelige tiden, sier familien i en uttalelse, ifølge irske RTE. Hun er mest kjent for sin versjon av Prince-låten «Nothing Compares 2 U» fra 1990, som for alvor satte fart på karrieren. Hun ga ut 10 album gjennom karrieren. O’Connor har vært gift fire ganger, og fikk et barn med hver av ektemennene. I fjor mistet hun sin 17 år gamle sønn. Hun etterlater seg ellers tre barn, skriver Irish Times. O’Connor har gjennom flere år vært åpen om sine problemer med den mentale helsen. For albumet The Lion and the Cobra fikk hun en Grammy-pris for beste kvinnelige rock-vokal.

 • Hun ble regnet som en av verdens mest populære artister og ble ofte omtalt som The Queen of Rock ‘N’ Roll. Da hun døde hadde Turner solgt over 200 millioner plater. Anna Mae Bullock, som var hennes egentlige navn, startet sin karriere i 1956 sammen med Ike Turner og The Kings of Rhythm, der hun sang B.B. Kings «You Know I Love You». Etter den kvelden ble hun fast medlem av bandet og ble bare kalt Little Ann. I 1958 spilte de inn og ga ut sin første singel «Boxtop». Gjennombruddet kom i 1960 med sangen «A Fool in Love». Hun ble gitt navnet Tina i forbindelse med utgivelse av singelen, og bandet ble da hetende The Ike & Tina Turner Revue. I 1966 spilte hun inn sangen «River Deep – Mountain High» som ble produsert av Phil Spector og regnes som en av rockemusikkens klassikere. Hun ga ut sitt første soloalbum i 1974, Tina Turns the Country On!. Turner har gjort en del coverversjoner på låter av blant andre Kris Kristofferson, Bob Dylan, Olivia Newton-John, James Taylor og Dolly Parton. I 1975 spilte hun rollen som The Acid Queen i rockeoperaen Tommy og ga ut albumet Acid Queen senere. Albumet Rough ble gitt ut i 1978. Love Explosion ble gitt ut i 1979. Våren 1984 gjorde Turner stor suksess med albumet Private Dancer som solgte over 20 millioner kopier verden over. Albumet fikk også tre Grammypriser i 1985. Senere samme år kom filmen Mad Max Beyond Thunderdome ut, der hun spilte rollen som Aunty Entity. Hun var også med på sangen «We Are the World» og spilte inn en egen sang på albumet We Are the World som het «Total Control». 13 juli sto hun på scenen på John F. Kennedy Stadium i Philadelphia under Live Aid. Selvbiografien I, Tina, ført i pennen av Kurt Loder, ble utgitt i 1986. Disney kjøpte rettighetene til boka som de i 1993 brukte for å lage filmen Tina, What’s Love Got to Do with It. Senere samme år kom albumet Break Every Rule som ble tildelt en Grammy i 1987. 27. august 1986 fikk hun en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Albumet Foreign Affair ble gitt ut i 1989. I 1991 ble hun innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame som medlem av duoen Ike & Tina Turner. Filmmusikken til selvbiografien Tina, What’s Love Got to Do with It spilte Turner inn selv og ga den ut som sitt åttende album, What’s Love Got to Do with It, i 1993. I 1995 spilte hun inn «GoldenEye», tittellåten til James Bond-filmen med samme navn. Dette ble begynnelsen på Turners album Wildest Dreams som kom i 1996. Hennes siste album, Twenty Four Seven, ble spilt inn og gitt ut i 1999. I mars 2000 la Turner ut på sin Twenty Four Seven Millennium Tour. Den 28. september 2002 ble en del av Tennessee State Route 19 døpt Tina Turner Highway. I 2008 la hun ut på sin avskjedsturne 50th Anniversary Tour. Sin foreløpige siste konsert ble avholdt 5. mai 2009 på Sheffield Arena i Storbritannia. I april 2013, i en alder av 73 år, var Turner på forsiden av den tyske utgaven av magasinet Vogue. Hun er den eldste personen i verden som har vært på forsiden av Vogue. 4. juli samme år giftet Turner seg med Erwin Bach, som hun hadde vært sammen med siden 1986. Den 21. mars 2018 var det verdenspremiere på musikalen Tina – The Tina Turner Musical. Sommeren 2018 fikk hun Grammy Lifetime Achievement Award, og i oktober 2018 kom hennes selvbiografi My Love Story. Den 17. juni 2020 ga Kygo og Turner ut singelen «What’s Love Got to Do with It». Høsten 2020 kom det to bøker; den første var en bilde-biografi med tittelen That’s My Life, og den andre var en bok om Turners innstilling til livet og de problemene hun hadde opplevd i årenes løp, med tittelen Happiness Becomes You. Den 27. mars 2021 hadde dokumentaren Tina premiere på HBO. Den 31. oktober ble hun innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame som soloartist.