Politi og leger advarer mot «karantenefester».

De som nå skal være hjemme fra skole og barnehage, må unngå å samles, sier kommuneoverlege i Sør-Fron, Nord-Fron, Øyer og Gausdal, Anders Brabrand.

Han sier at han har sett flere eksempler de siste dagene om at folk samles for å leke, eller at eldre elever samles til såkalte «karantenefester».

“Det gjør at tiltaket om å stenge skolene, ikke har noen effekt. Det er viktig at foreldre påser at kravet om å ikke samles blir etterfulgt”, sier Braband.

Denne uka stengte alle landets skoler og barnehager, for å begrense smitten mest mulig. Myndighetene mener det er viktig å begrense sosiale sammenkomster mest mulig.

Fritidsklubber, idrettsaktiviteter og andre fritidsaktiviteter stoppet opp. Svømmehaller, lekeland og treningssentre stengte også.

Mange ønsker dermed å møtes, slik at f.eks unger kan leke sammen. Mange har ikke fått med seg at dette ikke er lurt, selv om man ikke er i karantene.

Generelt anbefales det fra myndighetene «å holde avstand og ikke omgås for mange mennesker».

Alle barn bes om å være mest mulig hjemme. Hovedmålet er å redusere antall kontakter med andre mennesker nå, sier Camilla Stoltenberg fra Folkehelseinstituttet

Ifølge Helsenorge.no, er dette reglene dersom du er satt i karantene:

«Å være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med. Gjelder for alle som har hatt kontakt med covid-19-syke, men som ikke selv er syke, i 14 dager fra siste kontakt.»

Det opplyses videre at hjemmekarantene omfatter å:

  • ikke gå på jobb
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • unngå nær kontakt med andre

PROGRAMINFO:

Det går an å feste uten å være i kontakt med andre, og om du sitter i karantene. Helt uten å bryte karanteneregler med stor risiko for å påføre andre sykdom, eller i verste fall å forårsake andres død.

Hvordan?

Lytt på partyradioen lørdag kl 22:00, og delta på chatten. da kan du på en trygg måte ha det hyggelig, også sammen med andre. Vi leverer underholdningen,


← All Innlegg for Show