Politi og leger advarer mot «karantenefester».

(Sist oppdatert: torsdag, 9 ,apr, 2020 23:12)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


De som nå skal være hjemme fra skole og barnehage, må unngå å samles, sier kommuneoverlege i Sør-Fron, Nord-Fron, Øyer og Gausdal, Anders Brabrand.

Han sier at han har sett flere eksempler de siste dagene om at folk samles for å leke, eller at eldre elever samles til såkalte «karantenefester».

«Det gjør at tiltaket om å stenge skolene, ikke har noen effekt. Det er viktig at foreldre påser at kravet om å ikke samles blir etterfulgt», sier Braband.

Denne uka stengte alle landets skoler og barnehager, for å begrense smitten mest mulig. Myndighetene mener det er viktig å begrense sosiale sammenkomster mest mulig.

Fritidsklubber, idrettsaktiviteter og andre fritidsaktiviteter stoppet opp. Svømmehaller, lekeland og treningssentre stengte også.

Mange ønsker dermed å møtes, slik at f.eks unger kan leke sammen. Mange har ikke fått med seg at dette ikke er lurt, selv om man ikke er i karantene.

Generelt anbefales det fra myndighetene «å holde avstand og ikke omgås for mange mennesker».

Alle barn bes om å være mest mulig hjemme. Hovedmålet er å redusere antall kontakter med andre mennesker nå, sier Camilla Stoltenberg fra Folkehelseinstituttet

Ifølge Helsenorge.no, er dette reglene dersom du er satt i karantene:

«Å være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med. Gjelder for alle som har hatt kontakt med covid-19-syke, men som ikke selv er syke, i 14 dager fra siste kontakt.»

Det opplyses videre at hjemmekarantene omfatter å:

  • ikke gå på jobb
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • unngå nær kontakt med andre

PROGRAMINFO:

Det går an å feste uten å være i kontakt med andre, og om du sitter i karantene. Helt uten å bryte karanteneregler med stor risiko for å påføre andre sykdom, eller i verste fall å forårsake andres død.

Hvordan?

Lytt på partyradioen lørdag kl 22:00, og delta på chatten. da kan du på en trygg måte ha det hyggelig, også sammen med andre. Vi leverer underholdningen,

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!

More Innlegg for Show: