Nye avhør planlagt i Birgitte Tengs og Tina Jørgensen sakene, 6 måneder etter forrige avhør.

(Artikkelen er sist oppdatert: fredag, 1 ,apr, 2022 18:33)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen, skal avhøres på nytt før sommeren.
Han har nå sittet i snart 6 måneder varetektsfengslet på Åna fengsel i Rogaland, uten nye avhør, mens han venter på at politiet skal ferdigstille etterforskningen og videresende saken til statsadvokaten. Nåværende fengslingsperiode av siktede i Tengs-saken går ut 12 april.
Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger og ble funnet drept én måned senere i en drenerings-kum ved Bore kirke på Jæren.
Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept i et buskas like ved Gamle Sundveg, noen få hundre meter fra hennes hjem ved Skår på morgenen lørdag 6. mai 1995.

Nesten 26 og et halvt år etter drapet på Birgitte Tengs, og 26 år med det som må oppleves som konstant fortvilense for fetteren, som ble utsatt for en hårreisende behandling av politiet og påtalemyndigheten, innkalte politiet til en pressekonferanse og kunne fortelle at én mann er siktet for drapet på Birgitte Tengs.
Mannen i 50-årene er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Mannen som nå er siktet og mistenkt, har aldri vært i politiets søkelys før, til tross for at politiet ble varslet om denne mannen så tidlig som kun dager etter drapet på Birgitte Tengs.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!