“Coronavirus pressen” skaper hysteri

(Sist oppdatert: torsdag, 9 ,apr, 2020 23:13)

Denne artikkelen er over to måneder gammel, og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Det første omtalte varselet om at et virus spredte seg, kom i desember: Dr. Li Wenliang, som jobber på et sykehus i Wuhan, advarte andre leger om at flere pasienter dukket opp med SARS-liknende symptomer. Det førte til at han ble kalt inn til myndighetene, og refset for å «spre rykter», skriver The Washington Examiner.
Det antas at coronaviruset startet i Hanan-markedet i Wuhan, skriver Buisness Insider. Politiet stengte markedet den 1. januar, dagen etter at de hadde meldt om et smitteutbrudd til Verdens helseorganisasjon. Men ifølge The New York Times rapporterte først kinesisk statlig media at det ble stengt ned fordi det skulle renoveres. Like etter ble det vasket av arbeidere i beskyttende drakter. Dermed var pressehysteriet i gang.
I skrivende stund har ca 900 mennesker fordelt over hele verden dødd av viruset, noe som selvsagt slås stort opp i pressen. Bare i Norge dør årlig ca 1000 mennesker av influensa i følge myndighetene.
Det er dermed ingen grunn til å være redd Coronaviruset. Det florerer også masse festlige rykter om viruset, som forteller at en “vaksine” mot det kan være å drikke Corona øl. Vi tviler på at det hjelper, men man kan kanskje ha det gøy med forsøket. I hvertfall om man ikke drikker for mange.

Likte du artikkelen? Støtt oss gjerne på Patreon!